Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία

«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε την οικονομία ο Κ. Καραμανλής (εδώ με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Γ. Παπαθανασίου, χθες στη Βουλή) και πρόσθεσε: «Στις εθνικές υποθέσεις δεν χωρούν διχαστικές πολιτικές»
Την καραμέλα της συναίνεσης χρησιμοποίησε και πάλι χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα, μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής, θα ζητήσει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θέτοντας την οικονομία ως «εθνικό ζήτημα», προσδιόρισε πίσω από τις γραμμές τον ενδεχόμενο λόγο επίκλησης για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Άλλες ειδήσεις

  • Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
   Θα ανταποκριθεί ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσκληση του Κ. Καραμανλή να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν μαζί τους την κρίση στην οικονομία.
  • Με «Καραμανλής ή χάος» αύριο στην ΟΝΝΕΔ
   Το δίλημμα «κυβέρνηση Καραμανλή ή χάος» θα επαναλάβει ο πρωθυπουργός στην ομιλία που θα κάνει αύριο στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου μιλάει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην «Αθηναΐδα».
  • Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
   «Η κυβέρνηση είναι έρμαιο των κελευσμάτων Μπαρόζο και Αλμούνια, για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις», τόνισε στη Βουλή ο Αλ. Αλαβάνος Τη μια εβδομάδα έτσι και την άλλη αλλιώς...
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»
   Το «yes we can» (εμείς μπορούμε) του Ομπάμα δείχνει να υιοθετεί ο Γ. Παπανδρέου Ο Ανδρέας Παπανδρέου τα σχέδιά του για τη χώρα τα είχε συμπυκνώσει στη λέξη «αλλαγή» που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή.
  • Παπαρήγα: Αισθανόμαστε επαναστατικά αισιόδοξοι
   «Σήμερα αισθανόμαστε περισσότερο από ό,τι σε κάθε άλλη φάση της τελευταίας 20ετίας υπερήφανοι» κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα στο κείμενο εκτιμήσεων και συμπερασμάτων για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.
  • Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»
   Ο Αλ. Τσίπρας υποδέχεται τον Φ. Ραμίρες του Κ.Κ. Κούβας χθες στην Κουμουνδούρου Με τον Δρακουμέλ, που «θέλει να φάει τα στρουμφάκια», παρομοίασε τον Θ. Πάγκαλο ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στο MEGA (στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»).
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ «Η εκλογολογία δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας»
   Η μεγάλη, απρόβλεπτης διάρκειας και έντασης, διεθνής οικονομική κρίση είναι αυτή που επιβάλλει τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εκτιμά ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας.
  • ΠΕΛΕΚΗ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο
   Στις «αποφάσεις της προηγούμενης και της παρούσας κυβερνήσεως για την αναγνώριση των τίτλων κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου» ρίχνει ουσιαστικά την ευθύνη, για τα όσα έχουν συμβεί, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, στις εξηγήσεις που έδωσε χθες στους εισαγγελείς Εφετών που διερευνούν την «υπόθεση Βατοπεδίου».
  • ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ Ελεύθερος χωρίς όρους
   Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του για κακουργηματική υπεξαίρεση, ο πρώην πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν, Δημήτρης Κοντομηνάς.
  • Γλέντι «Εργατικής Αριστεράς»