Έντυπη Έκδοση

Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον δήμαρχο, όλοι ένα ρόλο υποδύονται

Μέσα σε μία ώρα μάς έχει προσπεράσει τέσσερις φορές η ίδια περιπολία τριών αστυνομικών.

Η συγκεκριμένη, ομολογουμένως, σουρεαλιστική «υπερκινητικότητα» απαντάται σε όλη την Αθήνα το τελευταίο διάστημα. Σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο ασφαλής;

«Οχι. Γιατί η Αθήνα είναι μια πόλη χωρίς νόμους. Κι όλες οι κινήσεις γίνονται για το θεαθήναι. Ακόμη και η περιπολία των αστυνομικών είναι μια περιπολία χωρίς στόχο. Το γεγονός μάλιστα ότι στο τρίο των περιπολιών είναι πάντα δύο αγόρια και μία κοπέλα, επιβεβαιώνει τη διάσταση του θεαθήναι. Και αναρωτιέμαι: υπάρχει κανείς σε αυτή την πόλη που να σκέφτεται ποια είναι τα προβλήματά της; Θέτω το ερώτημα κατοικώντας στα Εξάρχεια, στην οδό Κουντουριώτη».

Εχετε σκεφτεί να φύγετε, μετά τα τελευταία επεισόδια;

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω σκεφτεί να σηκωθώ να φύγω, είναι η βρώμα. Είναι πραγματικά απίστευτό το πόσο βρώμικη είναι αυτή η πόλη. Και δεν ανήκει η ευθύνη μόνο στους ιθύνοντες, αλλά και στο πώς εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε τον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο γενικά. Μακάρι να αρχίσουν οι δημότες να παίρνουν κάποια πράγματα στα χέρια τους. Δεν ξέρω αν η αυτενέργεια των κατοίκων της Κυψέλης για τη διάσωση του πάρκου στην Πατησίων είναι μια υγιής αντίδραση. Το ίδιο αισθάνομαι και για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου. Μήπως ήταν κάτι εντελώς σπασμωδικό, που δεν κατόρθωσε να γίνει μαζικό; Θα δούμε».

Επειδή το θέμα της βρωμιάς της πόλης το βάζετε στην κορυφή των προβλημάτων της, να σας θυμίσω ότι ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι η Αθήνα θα γίνει μια πράσινη καθαρή μητρόπολη.

«Ξέχασα οτιδήποτε είπε από τη στιγμή που εξελέγη. Με βοήθησε ο ίδιος να τα ξεχάσω. Μάλιστα τον ξέχασα κι ως δήμαρχο. Δεν υπάρχει δήμαρχος αυτή τη στιγμή στην πόλη. Ολοι παίζουνε ένα ρόλο. Από τις κυβερνήσεις μέχρι τους αστυνομικούς που περιπολούν. "Τώρα παίζω το ρόλο του πρωθυπουργού". "Τώρα παίζω το ρόλο του δημάρχου!" Και μετά λέμε ότι ο Λαμπίς είναι παρωχημένος και ανεδαφικός!»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Για το ίδιο θέμα
Οι νέοι ηθοποιοί δεν έχουν τη σπιρτάδα των παλιών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Οι νέοι ηθοποιοί δεν έχουν τη σπιρτάδα των παλιών
Οι Ινδοί ξανάρχονται
«Σήμερα μπερδεύουν το διαμάντι με το γυαλί»
Πέρα από τις στέγες στον ήλιο
Με θαυμασμό και φθόνο
Πέντε σάουντρακ για Οσκαρ
Ο Ινδός, ο Ελληνας και οι άλλοι
Δεν θέλω να παίζω τον χαβαλέ, που λέει αστειάκια
Μπολερό με τον θάνατο στη Λισαβόνα
Ο γνήσιος πόνος ξανακάνει τη ζωή πραγματική
Σαν άλλος Λιρ μέσα στο χιόνι
Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον δήμαρχο, όλοι ένα ρόλο υποδύονται
Ο,τι έμεινε ατόφιο...