Έντυπη Έκδοση

PVR menu

REWIND
Με πυροβολισμούς (12 με 15 βολές) άγνωστοι επιτέθηκαν στο πάρκινγκ του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ενώ πέταξαν κι έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη.Η Αντιτρομοκρατική που εξέτασε τους 12 κάλυκες διαπίστωσε ότι προέρχονται από τα όπλα που έχει ξαναχρησιμοποιήσει η Σέχτα Επαναστατών. Θύματα δεν υπήρξαν, αλλά όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε, αν μη τι άλλο, επικίνδυνα μονοπάτια.

Αισιόδοξος για τη μετάβαση μέχρι το 2012 στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης. Μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, αλλά να θυμίσουμε ότι το 2003 δήλωνε ότι θα γίνει η αδειοδότηση, το ΕΣΡ προχώρησε στον διαγωνισμό, μάζεψε φορτηγά από φακέλους και τελικά όλα έμειναν στα συρτάρια του μέχρι και σήμερα. Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή απαιτεί σίγουρα καθαρές πολιτικές αποφάσεις. Αλλά μια ανεξάρτητη αρχή, όπως το ΕΣΡ, δεν μπορεί να αρκείται σε ρόλο απλώς διεκπεραιωτικό.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας μέσω της Ενωσής τους (ΕΙΤΗΣΕΕ) ολοκλήρωσαν τη διαδικασία σύστασης της δικής τους εταιρείας διαχείρισης ψηφιακών συχνοτήτων (αφού δεν τα βρήκαν με την ΕΡΤ για τη δημιουργία από κοινού σχετικού φορέα), τοποθετώντας ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Μαθιό με εμπειρία στη δορυφορική ψηφιακή της NOVA. Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησε και τη συνεργασία της Ενωσης Διαφημιστικών Εταιρειών και Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ) για τη δημιουργία καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού (δημιουργία σχετικών σημάτων, τρέιλερ, σποτ, φυλλαδίων κ.ά.).

FORWARD

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ για την πορεία της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή μετάδοση. Η χώρα μας περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 21 χώρες που, σύμφωνα με την Κομισιόν, προσφέρουν ήδη επίγειες ψηφιακές εκπομπές. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα μόνο η ΕΡΤ, για την ώρα, εκπέμπει ψηφιακά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έχει εκδοθεί ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων και εκκρεμούν διάφορες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την ψηφιακή.

Μεθαύριο (23/2) παρουσιάζονται από τον Σκάι (22.00) οι επόμενοι 40 «Μεγάλοι Ελληνες», αλλά και η τελευταία δεκάδα, από την οποία επίσης με ψηφοφορία θα επιλεγεί ο Ελληνας όλων των εποχών, αφού θα έχει προηγηθεί η προβολή ενός ντοκιμαντέρ για κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους είναι ο Καποδίστριας, ο Πλάτωνας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Κολοκοτρώνης, ο Παπανικολάου, κ.ά.

PLAY

Ποιο είναι το κομμάτι που χρόνια τώρα τραγουδούν οι Ολυμπιακοί; «Είμαι γαύρος και το κέφι μου θα κάνω και θα μου δώσουν και αρκετά σφυριγματάκια παραπάνω...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
PVR menu
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Οι νέοι ηθοποιοί δεν έχουν τη σπιρτάδα των παλιών
Οι Ινδοί ξανάρχονται
«Σήμερα μπερδεύουν το διαμάντι με το γυαλί»
Πέρα από τις στέγες στον ήλιο
Με θαυμασμό και φθόνο
Πέντε σάουντρακ για Οσκαρ
Ο Ινδός, ο Ελληνας και οι άλλοι
Δεν θέλω να παίζω τον χαβαλέ, που λέει αστειάκια
Μπολερό με τον θάνατο στη Λισαβόνα
Ο γνήσιος πόνος ξανακάνει τη ζωή πραγματική
Σαν άλλος Λιρ μέσα στο χιόνι
Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον δήμαρχο, όλοι ένα ρόλο υποδύονται
Ο,τι έμεινε ατόφιο...