Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία

Την καραμέλα της συναίνεσης χρησιμοποίησε και πάλι χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα, μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής, θα ζητήσει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και θέτοντας την οικονομία ως «εθνικό ζήτημα», προσδιόρισε πίσω από τις γραμμές τον ενδεχόμενο λόγο επίκλησης για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε την οικονομία ο Κ. Καραμανλής (εδώ με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Γ. Παπαθανασίου, χθες στη Βουλή) και πρόσθεσε: «Στις εθνικές υποθέσεις δεν χωρούν διχαστικές πολιτικές» «Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε την οικονομία ο Κ. Καραμανλής (εδώ με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Γ. Παπαθανασίου, χθες στη Βουλή) και πρόσθεσε: «Στις εθνικές υποθέσεις δεν χωρούν διχαστικές πολιτικές» Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο Κ. Καραμανλής κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης εβδομάδας, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Από τη μια ζήτησε συναίνεση, διότι «το όχι σε όλα ήταν πάντα μια λάθος νοοτροπία και δεν ταιριάζει σε εθνικές υποθέσεις, όπως είναι η οικονομία σήμερα». Και κατά τούτο ζήτησε «αυτοσυγκράτηση όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων και συνεννόηση τουλάχιστον σε υποθέσεις εθνικής σημασίας».

Ζήτησε Οικουμενική

Από την άλλη όμως είπε όχι στη χείρα που επανειλημμένα και χθες του έτεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης τού ζήτησε «να παραδώσει την εξουσία», να μετακληθεί ως επικεφαλής κυβερνητικού σχήματος ο νυν υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, «να βάλετε εσείς τους υπουργούς σας, το ΠΑΣΟΚ τους δικούς του, να βάλουμε κι οι υπόλοιποι από έναν, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Πρόταση που υπέβαλε γιατί, παρότι κατά τα λεγόμενά του βουλευτές της Ν.Δ. του ζητούν να βοηθήσει την κυβέρνηση, «ο ίδιος δεν φτάνει».

Σαν έτοιμος από καιρό, ο Κ. Καραμανλής τού απάντησε πως «η χώρα έχει κυβέρνηση, εκλεγμένη κυβέρνηση, πολιτική κυβέρνηση». Και επετέθη ηπίως όχι μόνο στον ΛΑΟΣ, αλλά στο σύνολο της αντιπολίτευσης αποδίδοντας σε «πολιτικό καιροσκοπισμό τις διάφορες προτάσεις που διατυπώνονται τελευταία για την έξοδο από την κρίση».

Και επανέφερε την κρίση στην οικονομία ως «εθνική υπόθεση» για να διαμηνύσει ότι «στις εθνικές υποθέσεις δεν χωρούν διχαστικές πολιτικές».

Η συζήτηση προκάλεσε τον σχολιασμό του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν θα έπρεπε να μετατρέπεται σε ενδοοικογενειακό διάλογο της Δεξιάς». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Οι Γερμανοί ξανάρχονται με spread και επιτήρηση
Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία
Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
Με «Καραμανλής ή χάος» αύριο στην ΟΝΝΕΔ
Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»
Παπαρήγα: Αισθανόμαστε επαναστατικά αισιόδοξοι
Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»
«Η εκλογολογία δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας»
Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο
Ελεύθερος χωρίς όρους
Γλέντι «Εργατικής Αριστεράς»