Έντυπη Έκδοση

Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Τη μια εβδομάδα έτσι και την άλλη αλλιώς...

«Η κυβέρνηση είναι έρμαιο των κελευσμάτων Μπαρόζο και Αλμούνια, για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις», τόνισε στη Βουλή ο Αλ. Αλαβάνος «Η κυβέρνηση είναι έρμαιο των κελευσμάτων Μπαρόζο και Αλμούνια, για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις», τόνισε στη Βουλή ο Αλ. Αλαβάνος Η κυβέρνηση πήρε πίσω επί της ουσίας χθες, μόλις λίγες μέρες μετά την ψήφισή της, τη διάταξη για την επιδότηση, μέσω ΟΑΕΔ, ολιγόμηνης εργασίας 60.000 ανέργων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, απαντώντας αντί του πρωθυπουργού σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, «διευκρίνισε» ότι η διάταξη «αφορά κατά βάση τον ιδιωτικό τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, έπειτα από συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ, εφόσον οι οργανισμοί που θα προσλάβουν ανέργους έχουν θέσεις, ανάγκες και τα απαραίτητα κονδύλια».

Φυσικό επόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση, διά της Εύης Χριστοφιλοπούλου, να κάνει λόγο για «αυτοαναίρεση της υπουργού». «Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί ο κόσμος για να πάρετε πίσω την τροπολογία της νύχτας» σχολίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Πετραλιά πάντως είχε ήδη αποχωρήσει. Είχε όμως ακούσει τον Αλ. Αλαβάνο να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «είναι έρμαιο των κελευσμάτων του Μπαρόζο και του Αλμούνια για πρόγραμμα απόλυσης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων». Καταγγελία στην οποία η υπουργός δεν απάντησε επί της ουσίας.

Στη συζήτηση, στη συνέχεια της επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τις εργασιακές σχέσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση διά του Χρ. Παπουτσή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, παρ' ότι επιζητεί τη συναίνεση, απέρριψε όλες τις προτάσεις του κόμματος.

Χθες συζητήθηκε και επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου για την απόλυση καθαρίστριας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επειδή ήθελε να οργανώσει σωματείο εργαζομένων.

Η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου απάντησε πως η συγκεκριμένη εταιρεία καθαρισμού έχει μηνυθεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για μη απόδοση δεδουλευμένων το 2007 και το 2008. Παραδέχτηκε δε πως το σύστημα ελέγχου για το ημερομίσθιο των εργαζομένων σε εταιρείες καθαρισμού παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
Απασχόληση και ανεργία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία
Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
Με «Καραμανλής ή χάος» αύριο στην ΟΝΝΕΔ
Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»
Παπαρήγα: Αισθανόμαστε επαναστατικά αισιόδοξοι
Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»
«Η εκλογολογία δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας»
Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο
Ελεύθερος χωρίς όρους
Γλέντι «Εργατικής Αριστεράς»