Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»

Ο Ανδρέας Παπανδρέου τα σχέδιά του για τη χώρα τα είχε συμπυκνώσει στη λέξη «αλλαγή» που σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή.

Το «yes we can» (εμείς μπορούμε) του Ομπάμα δείχνει να υιοθετεί ο Γ. Παπανδρέου Το «yes we can» (εμείς μπορούμε) του Ομπάμα δείχνει να υιοθετεί ο Γ. Παπανδρέου Ο Κώστας Σημίτης τα δικά του σχέδια τα πρόβαλε με τον «εκσυγχρονισμό» που ακόμα και σήμερα είναι ένας όρος-αναφορά για σημαντική μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου; Η «δίκαιη κοινωνία» που είχε προβάλει ως το σύνθημα-στόχο την περασμένη τετραετία, δεν έπιασε.

Το τελευταίο διάστημα μιλάει συχνά για μια «νέα πορεία», για «έναν άλλο δρόμο» και μερικές φορές θυμίζει λίγο τον Ομπάμα, καθώς στις ομιλίες του αναφέρει συχνά «εμείς μπορούμε» κατά το «yes we can» (ναι, μπορούμε) του Αμερικανού προέδρου.

Αύριο σε ομιλία του στην «Αθηναΐδα», ενώπιον περίπου 800 ατόμων (εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου) θα ανακοινώσει τους «πέντε εθνικούς στόχους» που, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, θα υπηρετήσει ως πρωθυπουργός. Θα καλέσει τους πολίτες σε ένα «σύμφωνο εμπιστοσύνης» με το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα, που θα στηρίζεται σ' αυτούς τους πέντε στόχους.

Η κωδική ονομασία κάθε στόχου αλλά και του κεντρικού μηνύματος θα παρουσιαστούν από τον ίδιο αύριο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιγράψει τις θέσεις του για:

-Ενα νέο μοντέλο κράτους, αποκεντρωμένου στην περιφέρεια και στην αυτοδιοίκηση, με επιτελικό κυβερνητικό σχήμα, που θα εποπτεύει και θα σχεδιάζει.

-Την πράσινη ανάπτυξη, ως το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, νέες δημόσιες επενδύσεις και νέες προοπτικές στην ελληνική οικονομία.

-Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος - κράτος δικαίου, που θα εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και τη διαφάνεια στις σχέσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

-Κοινωνικό κράτος με αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ρίχνει το βάρος του σε υψηλά εισοδήματα, εγγυημένη εργασία, αξιοπρεπή διαβίωση, αναβαθμισμένο δίκτυο πρόνοιας και υγείας.

-Αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της χώρας.

«Δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν είναι ούτε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ των 100 πρώτων ημερών, δεν θα είναι το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση, στο οποίο ούτως ή άλλως θα αναφερθεί», λένε συνεργάτες του και τονίζουν: «Θέλει να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα οδηγήσει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ, ποιους στόχους βάζει και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει».

* «Ο Απ. Κακλαμάνης μετέχει αυτονοήτως σε όλα αυτά τα όργανα. Η εμπειρία του και η συμβολή του είναι πάντα πολύτιμη». Την απάντηση αυτή έδωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε γιατί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν ανακοινώθηκε στη σύνθεση της γραμματείας της εκλογικής επιτροπής. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία
Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
Με «Καραμανλής ή χάος» αύριο στην ΟΝΝΕΔ
Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»
Παπαρήγα: Αισθανόμαστε επαναστατικά αισιόδοξοι
Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»
«Η εκλογολογία δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας»
Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο
Ελεύθερος χωρίς όρους
Γλέντι «Εργατικής Αριστεράς»