Έντυπη Έκδοση

ΠΕΛΕΚΗ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο

Στις «αποφάσεις της προηγούμενης και της παρούσας κυβερνήσεως για την αναγνώριση των τίτλων κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου» ρίχνει ουσιαστικά την ευθύνη, για τα όσα έχουν συμβεί, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, στις εξηγήσεις που έδωσε χθες στους εισαγγελείς Εφετών που διερευνούν την «υπόθεση Βατοπεδίου».

Την ίδια στιγμή παραπέμπεται με το ερώτημα της οριστικής παύσης της στο δευτεροβάθμιο όργανο, μετά την πειθαρχική δίωξη που της είχε ασκηθεί για τη συμμετοχή της σε δύο ΕΠΕ και για τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, σε εκτάσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, στις γραπτές εξηγήσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εισαγγελείς Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντ. Στραγάλη, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, η Αικ. Πελέκη, σύζυγος του τέως υπουργού Γ. Βουλγαράκη, υποστηρίζει ότι δεν είχε σχέση στη διαμόρφωση των όρων ανταλλαγής, «απλώς μου γνωστοποιήθηκαν και τους καταχώρισα, ως όφειλα, στο κείμενο του εκάστοτε συμβολαίου», ενώ προσθέτει ότι «δεν είχα κανέναν λόγο, αλλά ούτε και δικαίωμα να αμφισβητήσω το περιεχόμενο και τους όρους των υπουργικών αποφάσεων».

Η συμβολαιογράφος, αναφέρει ότι με την υπόθεση ασχολήθηκε κατά τη σύνταξη του πρώτου συμβολαίου στο τέλος του 2005, αλλά και ότι στοχοποιήθηκε επειδή τυγχάνει σύζυγος γνωστού πολιτικού και λόγω της «ατυχής συγκυρίας της εμπλοκής στην όλη υπόθεση συγγενικών μου προσώπων».

Θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δεν προέβη σε καμιά αξιόποινη πράξη όσον αφορά τις «ιερές ανταλλαγές», η κ. Πελέκη επισημαίνει ότι λειτούργησε βάσει του «ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου», καθώς και ότι «προ της συντάξεως από εμένα συμβολαίων είχαν προηγηθεί κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης και της παρούσας κυβερνήσεως για την αναγνώριση των τίτλων κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου, καθώς και κυβερνητικές αποφάσεις που αποφάσιζαν αφ' ενός την ανταλλαγή των εκτάσεων και αφ' ετέρου τους ακριβείς όρους».

Και όλα αυτά ενώ το πειθαρχικό δικαστήριο, δέκα μέρες μετά τη συζήτηση, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πλειοψηφία (δύο προς ένα) την παραπομπή της στο πενταμελές πειθαρχικό Εφετείο με το ερώτημα της οριστικής παύσης της, το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει αν η κ. Πελέκη θα αποπεμφθεί οριστικώς από το συμβολαιογραφικό σώμα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ζητάει να δει τους αρχηγούς για συναίνεση στην οικονομία
Με επιφυλάξεις δέχεται ο Γιώργος την πρόσκληση
Με «Καραμανλής ή χάος» αύριο στην ΟΝΝΕΔ
Βήμα πίσω για την επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
Γιώργος με «5 εθνικούς στόχους»
Παπαρήγα: Αισθανόμαστε επαναστατικά αισιόδοξοι
Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»
«Η εκλογολογία δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας»
Φταίνε οι νυν και οι πρώην για το Βατοπέδιο
Ελεύθερος χωρίς όρους
Γλέντι «Εργατικής Αριστεράς»