Έντυπη Έκδοση

Μόνο τις ξένες νταλίκες μπλοκάρουν οι φορτηγατζήδες

Για δεύτερη μέρα χθες ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών έστησαν μπλόκα στα τελωνεία Ευζώνων, Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών.

Ζητούν την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού από φορτηγά με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και τη λήψη μέτρων κατά των λαθρομεταναστών που επιβιβάζονται εν αγνοία τους στα οχήματά τους για να περάσουν τα σύνορα.

Στα σύνορα με την ΠΓΔΜ περίπου 40 φορτηγά και νταλίκες απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο των φορτηγών διεθνών μεταφορών από και προς το τελωνείο Ευζώνων. Δεν παρεμπόδισαν τη διέλευση ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ελληνες φορτηγατζήδες μπλόκαραν και την έξοδο προς τη Βουλγαρία των φορτηγών διεθνών μεταφορών, από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών. Ας σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπόμπολης έχει δώσει παραγγελία προς τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης για να σχηματίζονται δικογραφίες εις βάρος αυτών που κλείνουν τους δρόμους, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων. Στο μεταξύ, έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους (αρμόδιους υπουργούς και αυτοκινητιστές) να εξευρεθεί άμεσα λύση απευθύνει -μέσω επιστολής- ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Επισημαίνει πως «οι κινητοποιήσεις των αγροτών αρχικά και τώρα των αυτοκινητιστών επιδεινώνουν αφάνταστα την προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων του κλάδου και αποτελούν ένα νέο πλήγμα στην ήδη ευάλωτη ανταγωνιστικότητά τους». Απευθυνόμενη στους υπουργούς η διοίκηση του ΣΕΠΕΕ παρακαλεί για τη μεσολάβησή τους «προτού οι συνέπειες γίνουν αξεπέραστες», ενώ απευθυνόμενη στην Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), κάνει έκκληση «να επιδείξει κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αιτήματά της, χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων στους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας». Ανάλογη αγωνία και έκκληση έχει «καταθέσει» και η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Ο Κομισάριος βάζει χέρι και στους ιδιωτικούς μισθούς
Φαλκιδεύουν τη διετή
Η κακοήθης μετάλλαξη των εργασιακών σχέσεων
Στο κόλπο της εθελουσίας χάριν των κερδών
Από το «μπουμ» εργασίας στο «μπαμ» της ανεργίας
Περί Fulgor
Βομβαρδισμένο εργασιακό τοπίο η Β. Ελλάδα
Δανειακή ασφυξία - ισχνό συνάλλαγμα
Επισφαλείς 30.000 θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική
Τυχερός όποιος εργολάβος πουλήσει κι όποιος οικοδόμος βρει μεροκάματο
Φορολογικά σενάρια υπό την αίρεση εκλογών
Μόνο τις ξένες νταλίκες μπλοκάρουν οι φορτηγατζήδες
Υπό προστασία από πιστωτές η Saab
Σε κρίση Σερβία και Κροατία
Οι Γερμανοί ξανάρχονται με spread και επιτήρηση
Σε στενωπό πριν την κρίση ο τουρισμός
Στέγη στο Χ.Α. απέκτησαν τα δομημένα
Μείωση 0,3% στα οικοδομικά