Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΕΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΛΑΓΙΑ

Φόβος εμφυλίου στην Ονδούρα

Σε πορεία σύγκρουσης μπήκαν η ντε φάκτο κυβέρνηση της Ονδούρας και ο ανατραπείς πρόεδρος Σελάγια, μετά την αποτυχία των συνομιλιών, με αποτέλεσμα ο μεσολαβητής πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Οσκαρ Αρίας, να προειδοποιεί ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο.

Πλήρες θέμα...

 • Ονδούρα

  • Το έναυσμα πολιτικών διώξεων δόθηκε...
   Τρομοκρατικές διώξεις στελεχών πολιτικών οργανώσεων και του αριστερού κόμματος «Δημοκρατική Ενωση» της Ονδούρας, καταγγέλλει στην «Ε» η βουλευτής του, Σίλβια Αγιάλα, λίγο μετά τη δολοφονία, το περασμένο Σάββατο, των Ρομάν Γκαρσία και Ρότζερ Μπάδος, ηγετών των κινητοποιήσεων υπέρ της επιστροφής του πραξικοπηματικά ανατραπέντος προέδρου Σελάγια και της αναθεώρησης του Συντάγματος της Ονδούρας.
 • Τουρκία

  • ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ Εργκενεκόν: το σίριαλ συνεχίζεται
   Διαδηλώτρια υπέρ των κατηγορουμένων έξω από τις φυλακές Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης (φωτ. Reuter) Φουντώνει και πάλι η υπόθεση «Εργκενεκόν» στην Τουρκία, όπου χθες επιδόθηκε στο δικαστήριο το τρίτο σχετικό κατηγορητήριο, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη κάποιων κατηγορουμένων.
  • Δολοφονία Γερμανού τουρίστα
   **Μαχαιρωμένος στην καρδιά έπεσε χτες στις ένδεκα το πρωί στην πολυσύχναστη οδό του Πέραν στην Κωνσταντινούπολη, Γερμανός τουρίστας, ενώ ο δράστης συνελήφθη.
 • Ιράν

  • Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ «ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ντόμινο «συγκρούσεων» στο Ιράν
   «Η μόνη διέξοδος από την παρούσα κατάσταση είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος», ήταν η δήλωση-βόμβα του πρώην προέδρου Μοχαμάντ Χαταμί (φωτ.: Ass. Press) Σε πολλά επίπεδα της ιρανικής εξουσίας έχει μεταφερθεί η μάχη που ξέσπασε μετά το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Για τη νομιμοποίηση του αποτελέσματος, ο πρώην πρόεδρος της χώρας και επικεφαλής των μεταρρυθμιστικών κληρικών Μοχαμάντ Χαταμί ζήτησε δημοψήφισμα, κάτι που απορρίπτει όμως ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες λεηλάτησαν γραφεία του ΟΗΕ
   Σε επίθεση και λεηλασία στα γραφεία τριών ενώσεων του ΟΗΕ στη Σομαλία προχώρησαν χθες σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αντάρτες, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσαν την απαγόρευση της λειτουργίας τους.
  • Ομπάμα: Πρώτη «πτώση» της δημοτικότητάς του
   Κάτω από το 60% έπεσε η δημοτικότητα του προέδρου Ομπάμα για πρώτη φορά από την έναρξη της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που αντανακλά τις αμφιβολίες των Αμερικανών για βασικούς τομείς της εσωτερικής πολιτικής, όπως η οικονομία και η υγεία.