Έντυπη Έκδοση

Η επίδραση της ποσότητας και ποιότητας του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό

Νερό, το ελιξίριο της ζωής

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το νερό περιγράφεται και ως ελιξίριο της ζωής. Λίγοι όμως άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σημασία της έννοιας αυτής και την επίδραση που έχει το καθαρό νερό στην υγεία και τη μακροζωία του ανθρώπου.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Niemann- Pick τύπου C: μια σπάνια ασθένεια
   Μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σπάνια, θανατηφόρο ασθένεια με το όνομα Niemann-Pick τύπου C (ΝΡ-C) ξεκίνησε στη χώρα μας, με όνομα «Δίκτυο Ζωής για τη νόσο Niemann-Pick τύπου C».
  • Πρωτοποριακή ρομποτική επέμβαση
   Πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας σε μια γυναίκα με όγκο ωοθήκης.
  • Τσίμπημα είναι, θα περάσει...
   Ενα τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας μπορεί να μας χαλάσει, καλοκαιριάτικα, το κέφι. Το ίδιο και οι τσούχτρες. Είναι συχνές περιπτώσεις, ενοχλητικές, σπάνια επικίνδυνες και, ανάλογα με το σημείο του τσιμπήματος, άλλοτε ανώδυνες και άλλοτε επώδυνες. Εχουμε ακόμη και τους σκορπιούς ή τα φίδια, αλλά τα περιστατικά είναι σπάνια στην Ελλάδα. Οι πρώτες αντιδράσεις μας ύστερα από ένα τσίμπημα είναι κρίσιμες, γι' αυτό ας έχουμε κατά νου ορισμένα πράγματα.
  • Μέλισσα - σφήκα
   Τα τσιμπήματα από έντομα τύπου μέλισσας ή σφήκας προκαλούν μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος που είναι αποτέλεσμα του δηλητηρίου που ενίεται στον οργανισμό μας με το κεντρί του εντόμου.
  • Η παρεξηγημένη ψωρίαση
   Η ψωρίαση είναι μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι άντρες και οι γυναίκες προσβάλλονται εξίσου, ενώ η συνήθης ηλικία έναρξης είναι η 3η-4η δεκαετία της ζωής.
  • Τι είναι τα βλαστοκύτταρα
   Τα βλαστικά κύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα, τα οποία αποτελούν πρόδρομες μορφές όλων των κυττάρων του ανθρωπίνου σώματος, και κάτω από κατάλληλες συνθήκες μπορούν να μετατραπούν σε όλους τους τύπους κυττάρων του οργανισμού.