Έντυπη Έκδοση

Η ζωή ασφαλισμένων-ασθενών στο έλεος ιδιωτών ελεγκτών

Οι ιδιωτικές εταιρείες, που εισβάλλουν σε ΕΟΠΥΥ και δημόσια νοσοκομεία κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, καλούνται να συγκρατήσουν τις δαπάνες για υπηρεσίες Υγείας, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τις προτεραιότητές τους όσον αφορά τη θεραπεία των ασθενών

Πλήρες θέμα...

 • ΕΟΠΥΥ

  • Διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών
   Στη χώρα μας σήμερα δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες. Οι εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων από αυτές πάντως υποστηρίζουν ότι ο ασθενής μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν επιβαρύνεται καθόλου, ενώ κυρίαρχη άποψη θα είναι πάντοτε αυτή του θεράποντος ιατρού. Αν υπάρξει διαφορετική γνώμη μεταξύ ελεγκτή γιατρού και θεράποντος, τότε θα μεσολαβεί επιτροπή διαιτησίας, η οποία θα αποφαίνεται οριστικά. Και πάλι όμως την επιβάρυνση θα τη δέχεται το νοσοκομείο και όχι οι ασφαλισμένοι.
 • Συνεντεύξεις

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «Δημοκρατία είναι να ζεις αξιοπρεπώς»
   Το σύστημα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή, που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις τις μαύρες μέρες των πολιτικών λιτότητας Μιλά για την αναφορά του στα «γουναράδικα», τη σχέση του με την πολιτική και τον «παρακρατικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής»
  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ (ανιψιός του συνονόματου δολοφονηθέντος αγωνιστή φοιτητή της Νεολαίας Λαμπράκη) «Η εξουσία είναι στα χέρια μας»
   Μας υποχρεώνουν να ζούμε χωρίς ελπίδα. Για να εξυπηρετούμε τα δικά τους συμφέροντα Ο Σωτήρης Πέτρουλας ποζάρει δίπλα στη φωτόγραφία του συνονόματου αγωνιστή θείου του Ο39χρονος Σωτήρης Πέτρουλας φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως ο θείος του. Ο ανιψιός τού δολοφονημένου φοιτητή εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση και συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις. Λέει ότι τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκε ο θείος του «παραμένουν επίκαιρα». «Σήμερα, πρέπει ν' αγωνιστούμε για να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας», προσθέτει.
  • «Δεν αποδόθηκε ποτέ Δικαιοσύνη για τη δολοφονία»
   Ηθελαν να τον θάψουν κρυφά. Οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει απ' τον παπά να τον θάψει. «Ούτε οι Γερμανοί δεν θάβανε μέσα στη νύχτα», τους απάντησε η μάνα Φωτογραφία αρχείου από την κηδεία του Σωτήρη Πέτρουλα τον Ιούλιο του 1965, που εξελίχθηκε σε μαζική διαδήλωση Σαράντα οκτώ χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από τη δολοφονία του και ο Σωτήρης Πέτρουλας εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο. Ο 38χρονος συνονόματος ανιψιός του περιγράφει, για πρώτη φορά, τις μνήμες της οικογένειας από εκείνη την εφιαλτική νύχτα.
 • Καταστήματα/Ωράριο

  • ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Τα μέτωπα της Κυριακής
   Ποτέ ανοιχτά την Κυριακή, λένε εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Την Τρίτη στη Βουλή
  • ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (γ.γ. Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ) «8 μεγάλες ανατροπές φέρνει το μέτρο»
   Κερκόπορτα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους αποτελεί το νομοσχέδιο που εισάγεται την Τρίτη στη Βουλή και αποτελεί «μήλον της Εριδος» τόσο για τους εργαζομένους όσο και για εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες.
  • ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ (πρόεδρος ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας) «Δεν λείπει χρόνος για αγορές, λείπει χρήμα»
   Σοβαρές διαφωνίες προκαλεί ανάμεσα σε φορείς της Αυτοδιοίκησης το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
 • Τουρισμός

  • ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τουρισμός δύο ταχυτήτων
   Οι ξένοι επιλέγουν προορισμούς με αεροδρόμια και all inclusive πακέτα. Αδεια τα μικρά νησιά
  • Σύντομο ανέκδοτο... ο Ελληνας τουρίστας
   Αδειες τσέπες. Κομμένα επιδόματα αδείας. Βάρδιες που πρέπει να καλυφθούν, υπάλληλοι που δεν επαρκούν. Χαράτσι που ζητάει πληρωμή. Φέτος το πιο σύντομο καλοκαιρινό ανέκδοτο, σύμφωνα με τον Κώστα ο οποίος συντηρεί μαζί με τον πατέρα του επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στη Χαλκιδική, είναι «Ελληνας τουρίστας!».
 • Εκπαίδευση

  • Διά βίου... ουραγοί στη διά βίου μάθηση
   Σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες, η συμμετοχή ενηλίκων σε τέτοια προγράμματα αποτελεί αφ' ενός πυλώνα της εκπαιδευτικής πολιτικής και αφ' ετέρου χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Οπως όμως καταγράφει σχετική έρευνα, στην Ελλάδα η διά βίου μάθηση αποτελεί ακόμη ένα μέσο αναπαραγωγής των κοινωνικών ανισοτήτων...
 • ΔΣΑ

  • Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) «Εξωθεσμικοί παράγοντες υπαγορεύουν μέτρα εξαθλίωσης»
   Η κατάσταση στους δικηγόρους είναι τουλάχιστον δραματική. Ομως η λύση δεν είναι να αυτοκτονήσουμε... Καυστικός κατά της κυβερνητικής πολιτικής εμφανίζεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει ότι πίσω από τα μνημονιακά μέτρα κρύβονται διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.
 • Χρυσή Αυγή

  • Πανστρατιά για το Φεστιβάλ Μίσους
   Η κοινωνία της Καλαμάτας βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για τρίτη φορά, προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της επετείου τής δικτατορίας Μεταξά στις 4 Αυγούστου.
 • Αναλύσεις

  • Το «αβγό του φιδιού»
   Από το 2009 μέχρι σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Καθημερινά οι πολίτες της δέχονται ισχυρά χτυπήματα, τα οποία έχουν επιφέρει βίαιες ανατροπές στη ζωή τους. Η πρώτη βασική ανατροπή που συντελέστηκε αφορά τη δραματική υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Τι εστί «γουναράδικα»...
   «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα» ήταν μια προφητική φράση που χρησιμοποιούσαν ο Αρης Βελουχιώτης και οι μαυροσκούφηδες. Δεν αφορούσε μόνο την περίοδο της Κατοχής και τους ξένους κατακτητές, είχε και την έννοια των εξελίξεων και μετά την απελευθέρωση, αν η Ελλάδα βρισκόταν και πάλι υπό αγγλική επιρροή.