Έντυπη Έκδοση

Το Μαξίμου «στρώνει» εκλογικό χάρτη...

Αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες εκλογές έχει ξεκινήσει για τη δικομματική. Επισήμως το Μαξίμου μιλά για εξάντληση της τετραετίας και ανεπισήμως χαράσσει εκλογικά σχέδια επί χάρτου, με ορόσημο τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου 2014 και με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η Ελλάδα θα έχει λάβει είτε νέο «κούρεμα» είτε νέα βοήθεια.

Μετά την πρώτη δοκιμασία της δικομματικής με το πολυνομοσχέδιο, όμως, άπαντες στο πρωθυπουργικό επιτελείο αγωνιούν για την επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία επί προαπαιτουμένων το φθινόπωρο και τη στάση των 155 βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο Σεπτέμβριος άλλωστε θα φέρει και νέες δύσκολες αποφάσεις για απολύσεις στο Δημόσιο και διαθεσιμότητα, ενώ κυβέρνηση και τρόικα θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία των εσόδων του 2013 και άρα για τον προϋπολογισμό του 2014.

Η επαναφορά κάθε τόσο του διλήμματος «ή ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές» δείχνει ότι ακόμη και στο μέγαρο Μαξίμου φοβούνται πως αρχίζει και χάνεται ο έλεγχος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παρ' όλο που οι βουλευτές δεν θέλουν εκλογές και τυχόν επίδοξοι «αντάρτες» γνωρίζουν ότι εάν αυτές προκηρυχθούν μέχρι τέλος φθινοπώρου θα γίνουν με λίστα, πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους, καθώς αυτοί είναι που απολογούνται στους ψηφοφόρους τους. Επιπλέον, η οργή πια έχει ξεχειλίσει για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που σπάνια έτσι κι αλλιώς συγκαλείται. Αυτό πάντως θα αλλάξει, καθώς πλέον πριν από κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο οι βουλευτές της Ν.Δ. θα συνεδριάζουν άτυπα στη Συγγρού, ώστε να εκφράζουν απ' ευθείας στους υπουργούς τις διαφωνίες τους και οι όποιες βελτιώσεις να γίνονται εκ των προτέρων και όχι όπως έγινε με το πολυνομοσχέδιο. Ο βασικός όμως αποδέκτης των παραπόνων και της κριτικής είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που πολλοί «γαλάζιοι» κατηγορούν πως «είναι κρατιστής και σχεδιάζει φόρους με σοσιαλιστική λογική» και τον οποίο περιμένουν στη γωνία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων τον Σεπτέμβριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση
Εκλογές
Κύριο θέμα
Τρεις εκβιασμοί και μία λίστα
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Τρεις εκβιασμοί και μία λίστα
Η κυβέρνηση, τα ζόμπι και η διαγραφή του χρέους
Από τη γερμανική «αυστηρότητα», στην αμερικανική «επανεξέταση»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Τρεις εκβιασμοί και μία λίστα
Το Μαξίμου «στρώνει» εκλογικό χάρτη...
Η κυβέρνηση, τα ζόμπι και η διαγραφή του χρέους
Από τη γερμανική «αυστηρότητα», στην αμερικανική «επανεξέταση»
ΣΥΡΙΖΑ
«Κάνει λάθος ο Σόιμπλε για τις επ ανορθώσεις, ανοιχτό το θέμα»
Υποχωρήσεις πολλές, ηττημένος κανένας...
ΚΚΕ
«Συνεργασία εντός Λαϊκής Συμμα χίας, μέσα από τις δομές της»
ΑΣΕΠ
70.000 εκτός μέσω... ΑΣΕΠ
Ελεγκτικό Συνέδριο
Και οι επίορκοι δικαιούνται σύνταξη
ΔΗΜΑΡ
Σε ασκήσεις δύσκολης ισορροπίας η ΔΗΜΑΡ
Πολιτικοί αρχηγοί
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 Η Μεταπολίτευση, ο Καραμανλής και ο ναύαρχος
Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ Ο «Αττίλας» των δανειστών φέρνει καζινο-καπιταλισμό
ΣΕΕΔΔ
Εκπαραθυρώνουν όσους μπήκαν από το παράθυρο
Παγκόσμια Τράπεζα
Από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» στην Παγκ. Τράπεζα
ΠΑΣΟΚ
Ο Πάρις που έκλεψε την ωραία... Ιπποκράτους