Έντυπη Έκδοση

Εκπαραθυρώνουν όσους μπήκαν από το παράθυρο

Εκατοντάδες συμβασιούχοι, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά, για να μονιμοποιηθούν με το διάταγμα Παυλόπουλου, αναμένεται να απολυθούν άμεσα...

Μπροστά σε πρωτοφανή περιστατικά μονιμοποίησης, μετά το 2005, εκατοντάδων συμβασιούχων με «μαϊμού» συμβάσεις, βρίσκεται το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για συμβασιούχους που διορίστηκαν βάσει των προϋποθέσεων που έθετε το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.

Εκείνη την περίοδο είχαν μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο περίπου 33.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι είχαν διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακοπής μεταξύ των συμβάσεων. Οι απασχολούμενοι εργάζονταν σε διάφορους φορείς, κυρίως δήμους και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τις συμβάσεις αυτές ενέκριναν τα υπηρεσιακά ή δημοτικά συμβούλια και ο ενδιαφερόμενος τις διαβίβαζε, μαζί με την αίτηση μονιμοποίησης, στο ΑΣΕΠ το οποίο έδινε και την τελική έγκριση, εξετάζοντας απλώς εάν οι συμβάσεις κάλυπταν τις ημερομηνίες απασχόλησης που όριζε το διάταγμα.

Ελεγχος φακέλων

Από τους ελέγχους, όμως, που διενεργούν σήμερα οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στους υπηρεσιακούς φακέλους αρκετών, αποκαλύπτεται ότι ορισμένοι δεν είχαν τις απαραίτητες χρονικές προϋποθέσεις. Ωστόσο, μονιμοποιήθηκαν προσκομίζοντας «μαϊμού» συμβάσεις τις οποίες φρόντισαν να συντάξουν παρανόμως υπηρεσιακά συμβούλια οργανισμών ή δημοτικά συμβούλια δήμων, εμφανίζοντας τους συγκεκριμένους συμβασιούχους να έχουν εργαστεί στις χρονικές περιόδους που απαιτούσε το διάταγμα, παρ' ότι οι ίδιοι τότε ήταν άνεργοι.

Είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα νόθευσης και πλαστογράφησης συμβάσεων με υπαίτιους διοικητές οργανισμών, δημάρχους και νομάρχες. Ηδη καλούνται σε απολογία από τους επιθεωρητές οι πρώτοι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν λαθραία στο Δημόσιο και ανάλογες κλήσεις θα σταλούν και στα μέλη των υπηρεσιακών-δημοτικών συμβουλίων που υπέγραψαν παρανόμως ότι απασχολούσαν τους υπόλογους συμβασιούχους για το χρονικό διάστημα που όριζε το διάταγμα Παυλόπουλου.

Οσοι υπάλληλοι διαπιστωθεί ότι παρανόμως μονιμοποιήθηκαν μετά το 2005 θα απολυθούν, ενώ εις βάρος τους, όπως και εις βάρος εκείνων που ενέκριναν τις συμβάσεις τους, θα ασκηθούν διώξεις και ταυτόχρονα θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τα ποσά που εισέπραξαν ως μισθούς μετά το 2005.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)
Δημόσιος Τομέας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Τρεις εκβιασμοί και μία λίστα
Το Μαξίμου «στρώνει» εκλογικό χάρτη...
Η κυβέρνηση, τα ζόμπι και η διαγραφή του χρέους
Από τη γερμανική «αυστηρότητα», στην αμερικανική «επανεξέταση»
ΣΥΡΙΖΑ
«Κάνει λάθος ο Σόιμπλε για τις επ ανορθώσεις, ανοιχτό το θέμα»
Υποχωρήσεις πολλές, ηττημένος κανένας...
ΚΚΕ
«Συνεργασία εντός Λαϊκής Συμμα χίας, μέσα από τις δομές της»
ΑΣΕΠ
70.000 εκτός μέσω... ΑΣΕΠ
Ελεγκτικό Συνέδριο
Και οι επίορκοι δικαιούνται σύνταξη
ΔΗΜΑΡ
Σε ασκήσεις δύσκολης ισορροπίας η ΔΗΜΑΡ
Πολιτικοί αρχηγοί
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 Η Μεταπολίτευση, ο Καραμανλής και ο ναύαρχος
Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ Ο «Αττίλας» των δανειστών φέρνει καζινο-καπιταλισμό
ΣΕΕΔΔ
Εκπαραθυρώνουν όσους μπήκαν από το παράθυρο
Παγκόσμια Τράπεζα
Από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» στην Παγκ. Τράπεζα
ΠΑΣΟΚ
Ο Πάρις που έκλεψε την ωραία... Ιπποκράτους