Έντυπη Έκδοση

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ «ΚΑΘ' ΕΞΙΝ»

Φοροφυγάδες, on line

Αρχείο παραβατών ετοιμάζει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, προκειμένου να καταγράψει τους κατ' εξακολούθηση φοροφυγάδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υψηλότερες ποινές

Σκοπός της μαύρης λίστας των φοροφυγάδων, στην οποία μάλιστα θα έχουν on line πρόσβαση οι φοροελεγκτές κατά τη διενέργεια των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να εντοπίζονται όσοι έχουν πιαστεί να παραβαίνουν αρκετές φορές, οπότε θα αντιμετωπίζονται αυστηρότερα, αλλά και να αποφεύγεται ο επανέλεγχος επιχείρησης που ελέγχθηκε πρόσφατα.

Παραβάτες 6 στους 10

Στην απόφαση αυτή οδηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μετά τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας του δεύτερου δεκαημέρου του Αυγούστου, καθώς 6 στις 10 επιχειρήσεις πιάστηκαν να έχουν υποκύψει στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. Από τους ελέγχους σε 534 εταιρείες διαπιστώθηκαν 15.538 παραβάσεις στις 334 από αυτές. Οι έλεγχοι δε της επόμενης περιόδου, όπως ανακοίνωσε η ΥΠΕΕ, θα εστιαστούν σε επιχειρήσεις και περιοχές με υψηλή, αλλά και χαμηλή παραβατικότητα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι συνέπειες από τους ελέγχους, καθώς και για να επιβληθούν υψηλότερες ποινές σε όσους υποτροπιάζουν.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, εταιρείες εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης οχημάτων, ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα, επιχειρήσεις παροχής κάθε είδους υπηρεσιών σε οργανωμένες ή μη παραλίες, καθώς και όσες δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο.

**Από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει η ΥΠΕΕ από την αρχή του έτους και μέχρι τα τέλη Ιουλίου έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1,06 δισ. ευρώ, το τελικό ύψος των οποίων βεβαιώνεται από τις Εφορίες. Τον περασμένο Ιούλιο επιβλήθηκαν πρόστιμα 160,5 εκατ. ευρώ, καθώς εντόπισαν να μην έχουν αποδοθεί φόροι 26 εκατ. ευρώ από ΦΠΑ, μισθωτές υπηρεσίες και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, καθώς και άλλα 787.007 ευρώ από τελωνειακές παραβάσεις.

Στις Εφορίες διαβιβάστηκαν συνολικά 6.750 εκθέσεις ελέγχου και άλλες 55 στα τελωνεία, ενώ εντοπίστηκαν και 6.693 παραβάσεις πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. *

Και χυμός... τσιγάρου

Λαθραία τσιγάρα και παραποιημένα προϊόντα εντόπισε το Τελωνείο Ηρακλείου Κρήτης σε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωμένο φορτίο χυμών φρούτων προερχόμενο από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκαν 36 χαρτοκιβώτια (360.000 τεμάχια) λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών, 6.400 πακέτα (1.600 κιλά) λαθραίου καπνού αργιλέ, 678 κιλά φέτα ελληνικής προέλευσης κ.λπ. Το Τελωνείο διενεργεί εκτεταμένη συμπληρωματική έρευνα για το αν πρόκειται για λαθρεμπορικό κύκλωμα διακίνησης τσιγάρων και παραποιημένων προϊόντων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΔΟΕ
Εφορία και φορολογική πολιτική
Σχετικά θέματα: Φοροδιαφυγή
Ε.Σ .Θεσσαλονίκης: SOS, παρεμπόριο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
«Τουλάχιστον τους ασφαλίζουμε σε μία πόλη με μικρές δυνατότητες»
Ευρωπαϊκή Ένωση
Επενδύει 18 εκατ. ευρώ για νέο 3G, 10 φορές ταχύτερο
Οικονομική πολιτική
Υπέρ των ξένων οικονομιών τα μέτρα για την ελληνική
Τράπεζες
Ακριβοπούλησε το 9% τής UBS
Φοροδιαφυγή
Φοροφυγάδες, on line
Ε.Σ .Θεσσαλονίκης: SOS, παρεμπόριο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Αγόρασαν στη φήμη για να πουλήσουν στην είδηση
Άλλες ειδήσεις
Βεύη: νέος διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο
Απλήρωτοι στην Υδρευση Ζακύνθου
2η ευκαιρία για τα φωτοβολταϊκά