Έντυπη Έκδοση

Αγόρασαν στη φήμη για να πουλήσουν στην είδηση

Λίγο κάτω από τις 2.400 μονάδες σκαρφάλωσε χθες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, ακολουθώντας τις ανοδικές τάσεις που καταγράφονταν την ίδια ώρα στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 2,09%, για να κλείσει στις 2.399,40 μονάδες, με τον συναλλακτικό τζίρο να ενισχύεται στα 188 εκατ. ευρώ, που είναι ένας από τους υψηλότερους τον Αύγουστο. Από τους τίτλους υπό διαπραγμάτευση, 156 κέρδισαν έδαφος, 59 υποχώρησαν και 97 παρέμειναν αμετάβλητοι.

Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την άνοδο των τραπεζικών μετοχών στις προσδοκίες για καλά αποτελέσματα β' τριμήνου, που μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της φετινής χρονιάς και της επόμενης. Σε μια τέτοια περίπτωση, διάφοροι ξένοι οίκοι θα προχωρήσουν σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις τραπεζικές μετοχές και πιθανόν κάποιοι αγοράζουν, προεξοφλώντας από τώρα μια τέτοια εξέλιξη. «Αγοράζουν στη φήμη για να πουλήσουν στην είδηση», ανέφερε τραπεζικός αναλυτής στην «Ε».

Οι μεγάλες τράπεζες της χώρας θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου και συνεπώς του εξαμήνου την επόμενη εβδομάδα. Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 3,07% στα 21,84 ευρώ, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε πάνω από τα 22 ευρώ για πρώτη φορά φέτος. Πολύ δυνατή ήταν επίσης η μετοχή της Eurobank που ενισχύθηκε κατά 4,95%, στα 9,55 ευρώ, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 3% κατέγραψαν επίσης η ATEBank και η Τράπεζα Κύπρου.

Ομως, δεν ήταν μόνο οι τράπεζες που εντυπωσίασαν χθες. Η μετοχή της Τιτάν κέρδισε 7,03% για να κλείσει στα 21,93 ευρώ εν αναμονή των αποτελεσμάτων του β' τριμήνου. Τόσο η Τιτάν όσο και άλλες εταιρείες, όπως η Μυτιληναίος και η Βιοχάλκο, με κέρδη 4,85% και 4,68% αντίστοιχα επωφελήθηκαν από τις ανοδικές τάσεις που επικρατούσαν στους κλάδους τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημαντικά κέρδη της τάξης του 4,39% επίσης για τον ΟΤΕ, ενώ πτώση κατέγραψαν ο ΟΠΑΠ, η Coca Cola 3Ε και η ΔΕΗ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Χρηματιστήριο Αθηνών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
«Τουλάχιστον τους ασφαλίζουμε σε μία πόλη με μικρές δυνατότητες»
Ευρωπαϊκή Ένωση
Επενδύει 18 εκατ. ευρώ για νέο 3G, 10 φορές ταχύτερο
Οικονομική πολιτική
Υπέρ των ξένων οικονομιών τα μέτρα για την ελληνική
Τράπεζες
Ακριβοπούλησε το 9% τής UBS
Φοροδιαφυγή
Φοροφυγάδες, on line
Ε.Σ .Θεσσαλονίκης: SOS, παρεμπόριο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Αγόρασαν στη φήμη για να πουλήσουν στην είδηση
Άλλες ειδήσεις
Βεύη: νέος διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο
Απλήρωτοι στην Υδρευση Ζακύνθου
2η ευκαιρία για τα φωτοβολταϊκά