Έντυπη Έκδοση

Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι

Με 10 δευτερόλεπτα περισσότερα για να κάνουν τη βασική ερώτηση και δικαίωμα διευκρινιστικής 20 δευτερολέπτων έκαναν πίσω τελικά οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να πάρουν μέρος στην περιβόητη τηλεμαχία απόψε (20.00), στο κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη (ΝΕΤ), Π. Τσίμας (ΜΕΓΚΑ), Α. Κωνσταντάτος (Alter), Ν. Ευαγγελάτος (ΑΝΤ-1), Αιμ. Λιάτσος (Star), Α. Σρόιτερ (Alpha) και Σία Κοσιώνη (Σκάι), έπειτα από διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των έξι κομμάτων, πείστηκαν να συμμετάσχουν σε ακόμη ένα ντιμπέιτ έχοντας και πάλι ουσιαστικά ρόλους... κομπάρσων. Κι αυτό με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν τη διαδικασία. Ποια διαδικασία όμως; Ποιος διάλογος μπορεί να γίνει σε μια τέτοιου τύπου τηλεμαχία; Οι επτά δημοσιογράφοι, παρότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις, αποφάσισαν να συμμετάσχουν, όπως είπαν, για να μη γίνουν αυτοί η αιτία να μη γίνει το ντιμπέιτ. Για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι θα είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τριών. Καθένας θα αναλάβει συγκεκριμένο θεματικό κύκλο ερωτήσεων, τις οποίες θα απευθύνει στους έξι πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Οι έξι ενότητες στις οποίες έχουν αποφασίσει οι ίδιοι να απαντήσουν είναι: Οικονομία, Κοινωνία, Εξωτερική Πολιτική, Παιδεία, Περιβάλλον και Δημόσια Διοίκηση-Διακυβέρνηση. Συντονίστρια θα είναι η Μαρία Χούκλη, οι βασικές ερωτήσεις θα έχουν διάκρεια 30 δευτερόλεπτα και κάθε δημοσιογράφος θα έχει δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης διάρκειας 20 δευτερολέπτων, με την απάντηση κάθε αρχηγού σε αυτή να μην ξεπερνά το ένα λεπτό. «Το νέο πλαίσιο -δήλωσε η Μαρία Χούκλη- είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το αρχικό. Αλλά απέχει από αυτό που θα καθιστούσε, κατά την άποψη των δημοσιογράφων, τον ρόλο τους πιο λειτουργικό. Παρά ταύτα αποφάσισαν να μετάσχουν στην τηλεμαχία γιατί το θεωρούν χρέος τους απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην αρχή της ισηγορίας στην πολιτική».

* Η Συντονιστική Επιτροπή νέων τακτικών υπαλλήλων ΕΡΤ (Π.Δ. 164) πραγματοποιεί απόψε (18.30) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση κάθε επισφάλειας και «ίση αμοιβή για ίση εργασία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Σχετικά θέματα: Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις