Έντυπη Έκδοση

Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών

Προειδοποίηση στα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα προσωπικών στρατηγικών έστειλε ο Γ. Παπανδρέου χθες με συνέντευξή του (στην «Καθημερινή»).

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών. Τα διαλυτικά φαινόμενα που είδαμε και βλέπουμε ώς την τελευταία ώρα στη σημερινή κυβέρνηση δεν θα έχουν καμιά θέση στην κυβέρνησή μου. Οποιοι σκέφτονται με όρους προσωπικής στρατηγικής και σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι της εξουσίας, για να το μετατρέψουν σε αυτόνομη βαρονία, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι βασική προτεραιότητα των επόμενων μηνών είναι «το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς» και προανήγγειλε τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αναθερμάνει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Υποστήριξε, όμως, ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της Ε.Ε. προκειμένου να λάβει μια θετική έκθεση προόδου τον Δεκέμβριο από τις Βρυξέλλες.

Χθες ο Γ. Παπανδρέου, σε συνάντησή του με 12 φορείς παρουσίασε τους βασικούς άξονες νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική. Κεντρικοί άξονες είναι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες. Επίσης, η λειτουργία τηλεπισκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών, η υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες και η επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις