Έντυπη Έκδοση

Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, 2ος Ο ΣΙΟΥΦΑΣ, ΕΚΛΟΓΙΜΕΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, 5ος Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ

Με τον Γ. Σουφλιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και δεύτερο τον Δ. Σιούφα, αλλά με δύο γυναίκες σε εκλόγιμες θέσεις, την Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, γεν. γραμματέα Ισότητας, και τη Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με επιστημονικές επιδόσεις σε περιβαλλοντικά θέματα, ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε τουλάχιστον να μην περάσει κάτω από τον πήχυ που του έβαλε ο Μ. Εβερτ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. με επιστολή που του έστειλε προχθές ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας και να πάρει την τελευταία τιμητική που δεν είναι εκλόγιμη, δείχνοντας τον δρόμο της ανανέωσης. Σύμφωνα με πηγές της «Ε», ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. αποχώρησε στην ουσία από την ενεργό πολιτική δράση δυσαρεστημένος με τον Κ. Καραμανλή.

Εκτός του Επικρατείας έμεινε τελικά και η Μαριέττα Γιαννάκου. Σε επικοινωνία που είχε με τον Κ. Καραμανλή τού είπε ότι γνωρίζει και εκείνος τους λόγους που θα ήθελε να μη συνεχίσει τα ταξίδια της στις Βρυξέλλες (λόγω της κόρης της Ζωής και γιατί ταλαιπωρείται και η ίδια), αλλά του είπε ότι εξαρτάται από τον ίδιο τι απόφαση θα πάρει, όπως αναφέρουν άλλες κομματικές πηγές. Τελικά ο πρωθυπουργός δεν τη συμπεριέλαβε. Η Μαριέττα Γιαννάκου στενοχωρέθηκε αλλά δεν αντέδρασε.

Ο Κ. Καραμανλής κράτησε, πάντως, τον λόγο που έδωσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Β. Αντώναρο ότι θα τον βάλει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Του έδωσε την 5η που είχαν πάρει ο Α. Σπηλιωτόπουλος και ο Θ. Ρουσόπουλος.

Κι άλλο πλήγμα

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. με την αποχώρησή του έστειλε μήνυμα ότι το καραμανλικό μπλοκ δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα. Προηγήθηκαν η ηχηρή αποχώρηση Λιάπη, το «κατηγορώ» Τσιτουρίδη, ο οποίος ήταν εκ των λοχαγών που στήριξαν τον Κ. Καραμανλή, η αποστασιοποίηση του πρώην τσάρου Γ. Αλογοσκούφη, η «εξαφάνιση» του Γ. Βαρβιτσιώτη που πρωτοστάτησε στην εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος το 1997 κ.λπ.

Οι πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι ο Μ. Εβερτ, ο οποίος στο ραντεβού που είχε με τον Καραμανλή στο Πικέρμι πριν από περίπου δύο εβδομάδες δέχτηκε να μείνει εκτός των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. ο γαμπρός του Π. Δούκας, ενοχλήθηκε σφόδρα όταν είδε ότι οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί στην υπόθεση Βατοπεδίου (Κοντός, Μπασιάκος) συμπεριλήφθηκαν.

«Μετά από τόσα χρόνια στα κοινά, νιώθω ότι πρέπει να συμβάλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ πρώτος έκανα πράξη και για τον λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας, επιθυμώντας να καταλάβω την τελευταία θέση», ανέφερε στην επιστολή του στον Καραμανλή. «Σας βεβαιώ ότι θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πορεία του τόπου και την παράταξή μας. Η στάση μου και η συμπεριφορά μου όλα αυτά τα χρόνια που είμαι ενταγμένος στις τάξεις της Ν.Δ. αποτελούν εγγύηση για αυτό».

Ο Κ. Καραμανλής τον ευχαρίστησε με επιστολή που του έστειλε χθες και την κοινοποίησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. «Αγαπητέ πρόεδρε, υπηρέτησες την παράταξή μας και το κόμμα με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας σε όλη τη μακρά πολιτική πορεία σου πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τον τόπο. Η στάση σου είναι μία ακόμη απόδειξη του ήθους και της αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη μακρά πολιτική σου διαδρομή. Μια διαδρομή που δίδαξε μια ολόκληρη πολιτική γενιά στην οποία έχω την τιμή να ανήκω».

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. είναι το εξής:

1) Γεώργιος Σουφλιάς, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

2) Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος Βουλής.

3) Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα, γενική γραμματέας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

4) Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

5) Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

6) Ισμήνη Κριαρή, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου. Διετέλεσε ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας.

7) Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο τη μακροοικονομική.

8) Νίκη Γ. Γκοτσοπούλου, γεν. γραμματέας υπουργείου Παιδείας, δρ Νομικής.

9) Κώστας Δημητρίου, μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Δημοτικός σύμβουλος Κολονίας.

10) Ιωάννα Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

11) Γιάννης Οικονόμου, γεν. γραμματέας Καταναλωτή. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος του Πολ. Συμβουλίου της Ν.Δ.

12) Μιλτιάδης Εβερτ, πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Για το ίδιο θέμα
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις