Έντυπη Έκδοση

Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν

Δίνει τα ρέστα του στην πόλωση ο Κ. Καραμανλής χρησιμοποιώντας τα εθνικά θέματα σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ.

Με αιχμή του δόρατος τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το Κυπριακό και το Σκοπιανό, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γ. Παπανδρέου αφήνοντας αιχμές για στροφή στην Ουάσιγκτον, μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις των Ιωαννίνων (Σάββατο) και της Λάρισας (χθες).

«Καλούμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει όσα διφορούμενα είπε για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και να δηλώσει σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες», είπε.

Οι ΟΝΝΕΔίτες που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από την εξέδρα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «Κώστα σε παρακαλώ, διώξε τον Γιώργο τον Αμερικανό». «Ησυχάστε», τους απάντησε. «Σηκώστε ψηλά τις ελληνικές σημαίες και πάμε να παλέψουμε για τη νίκη όπως εμείς ξέρουμε».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η επίθεσή του από τη Λάρισα. «Σκεφτείτε τα εθνικά μας ζητήματα», είπε. «Θυμηθείτε τις εμπειρίες σας από το πρόσφατο παρελθόν. Τις πιέσεις από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν.

Ο Κ. Καραμανλής επέσεισε τον μπαμπούλα του «κομματικού στρατού» του ΠΑΣΟΚ. «Οφείλει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να πει ρητά και ξεκάθαρα: θα ξαναρχίσει το βόλεμα κομματικού στρατού εις βάρος των φορολογούμενων;», αναρωτήθηκε. «Θα απολύσει όσους έχουν βρει δουλειά τώρα;».

«Με συνταγές ΠΑΣΟΚ, η οικονομία μας θα μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες», πρόσθεσε. «Το χρέος όλων είναι σαφές: Να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Να μην αφήσουμε την οικονομία μας να γίνει έρμαιο επιπόλαιων χειρισμών».

Η συσπείρωση της Ν.Δ., που δεν λέει ν' αυξηθεί παρά το ότι πλησιάζει η ώρα της κάλπης, είναι ο εφιάλτης του Κ. Καραμανλή. «Υπάρχουν πολίτες που δεν αποφάσισαν ακόμη. Υπάρχουν πολίτες που τους πικράναμε. Ζητούμε να γυρίσουν στην παράταξη» είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις