Έντυπη Έκδοση

«ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ»

Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους ριζοσπάστες αριστερούς απευθύνθηκε χθες με δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα.

Πρόσκληση συστράτευσης στους «αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες που συναντηθήκαμε στα χρόνια του '70 και του '80» απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα Πρόσκληση συστράτευσης στους «αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες που συναντηθήκαμε στα χρόνια του '70 και του '80» απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα «Οπως ξέρετε, η ψηφοφορία κρατάει ένα λεπτό. Οι συνέπειες όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτώβρη θα κρατήσουν για πολλά χρόνια» «αν ο λαός δεν έχει την ετοιμότητα να αντιπαλέψει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θα κάνουν και να τις παρεμποδίσει», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τα «εργατικά - λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν έως τώρα Ν.Δ.» να κόψουν την παράδοση και «όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να σκεφτούν ένα πράγμα: Το τυρί είναι ωραίο, αλλά όταν είναι μέσα στη φάκα, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα». Ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε στους «αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες, που στα χρόνια της δεκαετίας του '70 και του '80 βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες».

«Να στηρίξουν»

«Καλούμε λοιπόν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο, για ένα και μόνο λόγο: Οτι την άλλη μέρα αυτές οι ψήφοι, και αυτών που σταθερά ψηφίζουν ΚΚΕ και αυτών που ενδεχομένως για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ή και ευκαιριακά, θα μετατραπούν σε δύναμη του λαϊκού αγώνα, στη δημιουργία ενός ενωτικού, ριζοσπαστικού ρεύματος, το οποίο ξέρει να αντιπολιτεύεται από σταθερές θέσεις, δεν αντιπολιτεύεται μόνο το ύφος και το ήθος της εξουσίας, που και αυτά είναι στοιχεία σημαντικά, αλλά παλεύει στο καθοριστικό πεδίο της οικονομίας και όλου του εποικοδομήματος της κοινωνικής πολιτικής, των ηθικών και πολιτιστικών αξιών, που πάντα ήταν ψηλά όταν το κίνημα ανέβαινε».

Το Σάββατο η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό. Στις δηλώσεις που έκανε είπε ότι «η πλουτοκρατία σήμερα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε με νόημα: «Εδώ είτε είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση είτε το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αλλά πρέπει να έχουν γίνει διεργασίες θετικές και στην ψήφο. Εμείς τη δουλειά μας θα την κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κάνουμε. Κάθε μέρα γινόμαστε πιο έμπειροι». Νωρίτερα η γ.γ. του ΚΚΕ είχε κατηγορήσει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκουν την αποδέσμευση του τομέα υγείας από τον τομέα ασφάλισης που θα οδηγήσει σε επιπλέον εισφορές για την υγεία, σε μια λογική ανταποδοτικότητας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις