Έντυπη Έκδοση

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΜΕ

«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»

Παραδέχεται η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Μαγνησία, Ζέτα Μακρή, ότι προβλήματα στη Ν.Δ. δημιούργησαν και οι συμπεριφορές κάποιων στελεχών της κυβέρνησης, υποστηρίζει όμως ότι «τώρα έχουν γνώση οι φύλακες», ενώ αποδίδει τους προβληματικούς κυβερνητικούς ρυθμούς όχι σε λάθη της ηγεσίας, αλλά στο ότι «τα πράγματα ήταν χειρότερα από όσο μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε τόσο μικρό, αναλογικά, διάστημα».

Με κακούς οιωνούς για το κόμμα σας ξαναμπαίνετε στη μάχη του σταυρού; Τι σας κάνει να το επιχειρείτε;

«Διανύουμε μια περίοδο δύσκολη για όλους, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι σοβαρές και χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ποτέ δεν επεδίωξα να επιχειρώ μόνο στα εύκολα. Αλλωστε, στα δύσκολα η ανάγκη για "μάχες" είναι πολύ μεγαλύτερη».

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να φέρει κάποια αισιοδοξία στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., εδώ που έφτασαν τα πράγματα;

«Αισιοδοξία, όχι μόνο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., φέρνουν οι ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μιλάμε καθαρά, χωρίς να "χαϊδεύουμε αυτιά" και δείχνουμε τη μόνη διέξοδο».

Πού αποδίδετε αυτήν την κατάρρευση που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα σας;

«Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες ας μην ξεχνάμε ότι "φωτογραφίζουν" μόνο τη στιγμή, επιβεβαιώνουν ότι το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό, με σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων και μικρή (ακόμη) συσπείρωση για τη Ν.Δ. Οπότε, άλλα θα δούμε στην κάλπη...».

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα μεγαλύτερα λάθη του Κ. Καραμανλή στην περίοδο της διακυβέρνησης;

«Είχα δηλώσει πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα ότι έπρεπε να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου που υποσχεθήκαμε στις εκλογές του 2007. Οι κυβερνητικοί ρυθμοί όμως δεν οφείλονταν σε λάθη της ηγεσίας, αλλά στο γεγονός ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα από όσο μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε σε τόσο μικρό, αναλογικά, διάστημα. Προβλήματα δημιούργησαν και οι συμπεριφορές κάποιων στελεχών της κυβέρνησης, αλλά τώρα έχουν γνώση οι... φύλακες».

Το πάθος για τη συγκάλυψη των σκανδάλων και την παραγραφή τους με το άρον άρον κλείσιμο της Βουλής τι σημαίνει για σας;

«Συγκαλύπτεται κάτι όταν "θάβεται", αλλά όσα καταγγέλθηκαν διερευνήθηκαν και διερευνώνται (υπόθεση Siemens) δικαστικά. Οπως έχουμε πει πολλές φορές, θεωρούμε σωστό να αναμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας».

Πώς κρίνετε το ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι έχουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση διαπλοκής επιβεβαιώθηκαν και από έναν πρώην υπουργό και πρωτεργάτη στην ανάληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. από τον Κ. Καραμανλή;

«Τέτοιες καταγγελίες, ακόμα και αν τις "δικαιολογεί" ο θυμός, δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που στα λόγια επιδιώκουν. Δηλητηριάζουν συνολικά την πολιτική ζωή, στο όνομα της οποίας ανακοινώνονται. Δεν υποστήριξα ποτέ, αντίθετα πολέμησα, καταγγελίες που μπορούν να συκοφαντήσουν, χωρίς να αποδείξουν τίποτε».

Γιατί να εμπιστευτούν οι πολίτες έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, σε οικονομικό, πολιτικό και θεσμικό επίπεδο;

«Γιατί προφανώς θα θεωρήσουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που γνώρισαν πριν από το 2004 και πως οι προτάσεις μας είναι πολύ καλύτερες, υπεύθυνες και ασφαλείς, από αυτές που προσφέρει η αντιπολίτευση, χωρίς να λογαριάζει ότι ίσως κάποτε χρειαστεί να τις υλοποιήσει κιόλας...».

Πόσο πιθανή βλέπετε την παραίτηση ή αποπομπή του Κ. Καραμανλή από την ηγεσία του κόμματος, μετά τις 4 Οκτωβρίου;

«Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία και θα ήταν παράδοξο να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί ο νικητής».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ψηφοδέλτια Επικρατείας
Επέλεξε νέους και έμπιστους
Εκτός η Μαριέττα, 12ος ο Εβερτ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των «Οικολόγων Πράσινων»
Ντιμπέιτ
Μνημόνιο των δύο για το ντιμπέιτ
Πήραν μερικά δευτερόλεπτα και έκαναν πίσω οι δημοσιογράφοι
Νέα Δημοκρατία
Επίθεση Καραμανλή στον Γιώργο για οικονομία, αγωγό και σχέδιο Ανάν
Συνέντευξη Ζέτα Μακρή
«Οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υπεύθυνες»
ΠΑΣΟΚ
Γιώργος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών
Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής»
ΚΚΕ
Παπαρήγα: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί
ΚΚΕ (μ-λ)
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ-λ)
ΣΥΡΙΖΑ
Πακέτο προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ για ενέργεια, περιβάλλον, Λεκανοπέδιο
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης: Θα έχουμε αυξημένες αντιπολιτευτικές υποχρεώσεις