Έντυπη Έκδοση

* ΣΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ

4,4% κάτω οι τιμές ακινήτων

Μείωση της τάξης του 4,4% κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στην περιοχή της Αθήνας το β' τρίμηνο της χρονιάς σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που παρατηρείται υποχώρηση των τιμών των κατοικιών στην Αθήνα σε ετήσια βάση, καθώς οι τιμές είχαν υποχωρήσει 1,4% το α' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Η καταγραφόμενη υποχώρηση των τιμών δεν εκπλήσσει καθώς αρκετά στελέχη της κτηματαγοράς ισχυρίζονταν ότι το μεγάλο απόθεμα των απούλητων νεόδμητων κατοικιών σε συνδυασμό με την οικονομική καχεξία ασκούσαν ήπιες πιέσεις στις τιμές.

Αρκετοί εξ αυτών τοποθετούσαν τη μείωση των τιμών μεταξύ 5% και 10% κατά μέσο όρο το α' εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, αν και μερικοί εξέφραζαν την άποψη ότι η μείωση ήταν μικρότερη.

Στο δελτίο οικονομικής συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών το β' τρίμηνο στις αστικές περιοχές της χώρας. Σημειώνεται ότι οι τιμές των κατοικιών είχαν υποχωρήσει 1,9% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2008 στις αστικές περιοχές.

Σε τριμηνιαία βάση, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 1,9% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, έχοντας απολέσει 3,5% της αξίας τους το α' τρίμηνο σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζα της Ελλάδος
Ακίνητα & κτηματαγορά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Μείωση στο β' τρίμηνο
4,4% κάτω οι τιμές ακινήτων
Τουρισμός
Φθινοπωρινό καπέλο στα ξενοδοχεία παρά τα αυγουστιάτικα κεσάτια
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Καυγάς (και) για τη «σεισάχθεια»
Ερχεται... ηθικός καπιταλισμός
Νερό στο κρασί των μπόνους από G20
Κοινοτικές επιδοτήσεις
Δεύτερη ευκαιρία για την ασφάλεια των δικτύων
Διαγραφή χρεών
Προκαταρκτική για τα χαρισμένα πρόστιμα
Δημόσιο χρέος
Πώς 7πλασίασε τις οφειλές η... ληξιπρόθεσμη κυβέρνηση