Έντυπη Έκδοση

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις πάλι οι καθηγητές

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις έκαναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι καθηγητές
Απεργιακές κινητοποιήσεις και για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι καθηγητές. Για τη μορφή τους, πενθήμερη ή 48ωρη, συνεδρίαζε ώς αργά το βράδυ η ΟΛΜΕ. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι.

Πλήρες θέμα...

 • Ανεργοι

  • Εγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους!
   Στο ζενίθ της απελπισίας ο άνεργος πατέρας που δεν μπορούσε να αγοράσει σχολικά για το παιδί του «Τρέξτε γρήγορα, ο δράστης είναι επικίνδυνος». Η Αστυνομία έφτασε γρήγορα στον τόπο του «εγκλήματος» με έτοιμες τις χειροπέδες. Ο κλέφτης, πού είναι ο κλέφτης; Ο «κλέφτης», μια σοκαρισμένη φιγούρα της σύγχρονης τραγικής ελληνικής πραγματικότητας. Καταρρέει. Το «έγκλημά» του; Εκλεψε ένα κουτί πολύχρωμους μαρκαδόρους για το παιδί του! Η «λεία» του δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 18 ευρώ.
  • Το ημερολόγιο ενός ανέργου
   Η «Ε» δίνει βήμα στους ανέργους για να εκφραστούν, να παρέμβουν και να επιβάλουν λύσεις. Πρωταγωνιστούν οι πολίτες και οι ιστορίες τους, πέρα και πάνω από οικονομικούς «δείκτες», αριθμούς και στατιστικά.
 • Υγεία

  • ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Οι ανασφάλιστοι σε ακραίο κίνδυνο
   Κατά 3,7δισ. μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία Οι τρύπιες τσέπες των Ελλήνων ασθενών θα... κληθούν και πάλι να καλύψουν τις οικονομικές τρύπες του τομέα της Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε τρία χρόνια από το 2009 έως το 2011 αυξήθηκε η ιδιωτική δαπάνη Υγείας -δηλαδή αυτά που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι από το δικό τους Ταμείο- κατά 9%, φθάνοντας έτσι στο 34% της συνολικής δαπάνης που διατίθεται για την Υγεία.
 • Θεσσαλονίκη

  • Περιμένουν το... λεωφορείο τα σχολεία της Θέρμης
   Στην Αθήνα για το θέμα της μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία θα μεταβούν τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παπάς και ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.
  • Αστυνομικοί προστάτευαν «φρουτάκια»
   Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν 15 αστυνομικοί και ιδιώτες που κατηγορούνται ότι πουλούσαν προστασία σε καταστήματα με «φρουτάκια».
 • Σεισμοί

  • ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 ΡΙΧΤΕΡ «Νωρίς για συμπεράσματα»
   Επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας και περίπου 60 χιλιόμετρα Β-ΒΔ της Αθήνας.
 • Οδικό δίκτυο

  • 5.570 ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Εφτά χρόνια φαγούρα για το βαλκανικό κόμβο
   Μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας Εφτά χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα 17 χιλιόμετρα του δρόμου (κάθετος άξονας ονομάστηκε) Κομοτηνής - Νυμφαίας - ελληνοβουλγαρικών συνόρων (Μακάζα). Και τελικά έγινε μισός, αφού δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μεγάλα λεωφορεία και φορτηγά. Αυτά για ένα έργο που χαρακτηρίστηκε γεωπολιτικής σημασίας, επικοινωνίας και γνωριμίας των λαών, καθώς και εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 • Ανθρώπινα

  • Ιστιοπλοώντας... στον πολιτισμό της Κρήτης
   Συνέντευξη με την ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ «(Το πνεύμα) άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε τον μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα Κρητικό πολιτισμό» ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ «Το Cretan Union Cup είναι μία regatta που έρχεται σε μια ιστορική στιγμή, καθώς η Κρήτη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την Ενωσή της με την Ελλάδα, να διαπλεύσει τα κρητικά ύδατα, που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου.
  • Εκατομμύρια κλικ ζωής
   Η έσχατη πράξη του ανθρώπου να φρενάρει το χρόνο. Φωτογραφία. Αγαπημένη πράξη, προερχόμενη από ένα απέραντα ευάλωτο απέναντι στο χρόνο, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πόθο μας για μνήμη, που επιθυμούμε να φιλοξενεί στο προαύλιό της για πάντα αγαπημένους ανθρώπους, μισητούς, χώρους, τόπους, στιγμές. Προσθετικές στιγμές που θα απαρτίσουν έναν απολογισμό.