Έντυπη Έκδοση

Οι όμορφες θολώνουν το ανδρικό μυαλό!

Χάνουν τα λόγια τους, θολώνει η κρίση τους, ενίοτε ζαλίζονται ή ιδρώνουν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των ανδρών μπροστά σε μια σαγηνευτική γυναίκα. Αντίθετα, οι γυναίκες, όταν κάνουν παρέα με έναν όμορφο άνδρα, δεν φαίνεται να επηρεάζονται καθόλου.

Ερευνα που πραγματοποίησαν Ολλανδοί ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Ράντμπουν διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν παρέα έστω και λίγα λεπτά με μια πολύ ελκυστική γυναίκα δεν αποδίδουν καλά στα νοητικά τεστ σε σχέση με όσους συνομίλησαν με μια γυναίκα που δεν θεωρούσαν ωραία.

Αυτό συμβαίνει -εκτιμούν οι ειδικοί- επειδή από τα πανάρχαια χρόνια οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνατοτήτων του εγκεφάλου τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, με συνέπεια -ειδικά στην περίπτωση μιας πολύ ωραίας γυναίκας- να μην τους απομένουν και πολλές νοητικές δυνατότητες για άλλες διαδικασίες και δραστηριότητες.

Οι Ολλανδοί ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η έρευνά τους καθιστά σαφές ότι η απόδοση των ανδρών στην εργασία ή στο σχολείο μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του φλερτ με μια ωραία συνάδελφο ή συμμαθήτρια.

Καταβάλλουν τόση προσπάθεια για να την εντυπωσιάσουν, με συνέπεια να μένουν πίσω σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας από τους ψυχολόγους σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι, μετά τη συνομιλία του με μια πανέμορφη γυναίκα που μόλις είχε γνωρίσει, ξέχασε τη διεύθυνση του σπιτιού του όταν αυτή τον ρώτησε πού έμενε.

Η ίδια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Experimental and Social Psychology», έδειξε ότι αυτό δεν ισχύει στις γυναίκες όταν κάνουν παρέα με έναν όμορφο άνδρα.

Εξάλλου οι γυναίκες αναζητούν και άλλες ιδιότητες στον άνδρα, όπως ο πλούτος ή η ευγενική και πνευματώδης συμπεριφορά και δεν σαγηνεύονται μόνον από το ωραίο του πρόσωπο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Ερευνες & μελέτες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Οταν η μνήμη μας προδίδει!
Μήπως πάσχετε από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών;
Μπιενάλε
Χθες ονειρεύτηκα ξανά τη φυλακή
Greek Film Centre
Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Παπαλιό
Κινηματογράφος
«Ηλίθιοι δολοφονούν»
Βιβλίο
Η Αλκη Ζέη με μολύβι φάμπερ
Η πολιτική είναι θέμα αρχών
Οι βασικές αρχές ενός οραματιστή
Αναζητούσε συμμάχους στον αγώνα κατά της φτώχειας και της ανισότητας
Σκανδιναβικό μοντέλο: Πρότυπο η Σουηδία
Σύμπλευση εθνικών ταυτοτήτων
Εξωσωματική γονιμοποίηση
Πώς να προετοιμαστείτε για εξωσωματική γονιμοποίηση
Ψυχολογία
Οι όμορφες θολώνουν το ανδρικό μυαλό!
Σεξουαλική συμπεριφορά
Είναι το σεξ άσκηση; Μύθος και πραγματικότητα
Νοσοκομεία
Χειρουργεία με αναμνηστικά! Ξεχασμένα χειρουργικά υλικά!