Έντυπη Έκδοση

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Επιμένουν οι καθηγητές

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι καθηγητές. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, όμως, δεν είχε ξεκαθαρίσει εάν οι κινητοποιήσεις θα ήταν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες ή άλλης μορφής. Η πρόταση για συνέχιση της απεργίας διαρκείας μέχρι το απόγευμα φαινόταν να είναι η επικρατέστερη, αλλά για να περάσει απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία, κάτι που δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς.

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις έκαναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι καθηγητές Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις έκαναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι καθηγητές Υπέρ της συνέχισης της απεργίας διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων κυλιόμενων, είχαν ψηφίσει 38 από τις 87 ΕΛΜΕ. Τρεις ΕΛΜΕ είχαν ψηφίσει υπέρ της αναστολής και οι υπόλοιπες τάσσονταν υπέρ των κινητοποιήσεων αλλά με 48ωρες απεργίες, επαναλαμβανόμενες.

Η συνέλευση της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι και αναμενόταν να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε και θα γινόταν η προγραμματισμένη ψηφοφορία.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε συνολικά εκτίμηση της απεργίας του κλάδου, της οποίας τα ποσοστά συμμετοχής ήταν πολύ υψηλά, όλη την εβδομάδα, ξεπερνώντας, ιδίως τις 3 πρώτες ημέρες, το 90%.

Από την περασμένη Πέμπτη τα ποσοστά συμμετοχής μειώθηκαν. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, την τέταρτη ημέρα της απεργίας η συμμετοχή ήταν γύρω στο 80% - σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στο 35%.

Επίσης ώς αργά χθες το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη η Ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και οι δάσκαλοι μετά την πρόταση 29 Διδασκαλικών Ενώσεων προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να μπει δυναμικά ο κλάδος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη και γενικές συνελεύσεις την Τετάρτη για τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την Κυριακή συνεδριάζει στη Λάρισα η πανελλήνια ομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ - ΤΕΙ για την προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων και την προσεχή εβδομάδα. Με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας θα συντονιστεί και ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

* Γονείς και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στην Κρήτη, ενώ παράλληλα ξεκινούν και δικαστικό αγώνα κατά της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου.

Οπως είπαν προχώρησαν στις κινήσεις αυτές λόγω των αλλαγών που επίκεινται στον αριθμό και στην πληρότητα των τάξεων αλλά και στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Η σύμπτυξη των τάξεων σε αίθουσες με υπεράριθμους μαθητές, αλλά και η απομάκρυνση μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα έχουν προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Σχολές/Πανεπιστήμια
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Σχολεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Επιμένουν οι καθηγητές
Ανεργοι
Εγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους!
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Υγεία
Οι ανασφάλιστοι σε ακραίο κίνδυνο
Θεσσαλονίκη
Περιμένουν το... λεωφορείο τα σχολεία της Θέρμης
Αστυνομικοί προστάτευαν «φρουτάκια»
Σεισμοί
«Νωρίς για συμπεράσματα»
Οδικό δίκτυο
Εφτά χρόνια φαγούρα για το βαλκανικό κόμβο
Ανθρώπινα
Ιστιοπλοώντας... στον πολιτισμό της Κρήτης
Εκατομμύρια κλικ ζωής