Έντυπη Έκδοση

Περιμένουν το... λεωφορείο τα σχολεία της Θέρμης

Στην Αθήνα για το θέμα της μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία θα μεταβούν τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παπάς και ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Σκοπεύουν να προτείνουν στο υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων για το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία.

Μαθητές της Θέρμης μαζί με τους γονείς τους, εκπαιδευτικούς, αλλά και το δήμαρχο Θέρμης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για 2.500 μαθητές της Θέρμης, που χρειάζονται απαραιτήτως μεταφορικό μέσο για να πάνε στα σχολεία τους. Οπως είπαν οι συγκεντρωμένοι, αυτή τη στιγμή μόλις το 50% των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών έχουν υπογραφεί, καθώς οι λεωφορειούχοι κρίνουν ασύμφορες τις τιμές που ορίζει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλο, η πρόταση που προτίθενται να καταθέσουν μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Θ. Παπά, στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν ανεβάζει το κόστος της μεταφοράς των μαθητών. Προειδοποίησε όμως ότι, αν το υπουργείο δεν την αποδεχτεί, από την επόμενη κιόλας μέρα τα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα κλείσουν. Ο Θ. Παπάς δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει την πρόταση να της δοθεί η δυνατότητα για απ' ευθείας διαπραγμάτευση με τους λεωφορειούχους, στην καλή πρόθεση των οποίων στηρίζεται όλη η σχολική κοινότητα, όπως είπε.

Θετική στάση κρατούν απέναντι στην πρόταση οι λεωφορειούχοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλη Πεζίκογλου, η πρόταση που θα κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι λεωφορειούχοι διαμηνύουν ότι δέχονται τη παράταση των περσινών συμβάσεων και ότι θέλουν να διατηρηθούν οι περσινές τιμές.

Οι μαθητές και οι γονείς τους, με τη συμπαράσταση του Δήμου Θέρμης και των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Θεσσαλονίκη
Σχολεία
Σχετικά θέματα: Θεσσαλονίκη
Αστυνομικοί προστάτευαν «φρουτάκια»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Επιμένουν οι καθηγητές
Ανεργοι
Εγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους!
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Υγεία
Οι ανασφάλιστοι σε ακραίο κίνδυνο
Θεσσαλονίκη
Περιμένουν το... λεωφορείο τα σχολεία της Θέρμης
Αστυνομικοί προστάτευαν «φρουτάκια»
Σεισμοί
«Νωρίς για συμπεράσματα»
Οδικό δίκτυο
Εφτά χρόνια φαγούρα για το βαλκανικό κόμβο
Ανθρώπινα
Ιστιοπλοώντας... στον πολιτισμό της Κρήτης
Εκατομμύρια κλικ ζωής