Έντυπη Έκδοση

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 ΡΙΧΤΕΡ

«Νωρίς για συμπεράσματα»

Επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας και περίπου 60 χιλιόμετρα Β-ΒΔ της Αθήνας.

Οπως είπε στην «Ε» ο σεισμολόγος-ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται κοντά στις Αλκυονίδες.

«Ο σεισμός εκδηλώθηκε κοντά στα Βίλια. Ομως έγινε πάνω στην επικεντρική περιοχή του ρήγματος των Αλκυονίδων, που στις 24 Φεβρουαρίου 1981 έδωσε ένα σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.

» Το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα τους αναμενόμενους μετασεισμούς μάς κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Χουλιάρας και πρόσθεσε: «Το επίκεντρο του σεισμού είναι μια επικίνδυνη σεισμικά περιοχή. Ομως στα Βίλια πολλές φορές έχουμε σεισμικά γεγονότα με μικρό μέγεθος τα οποία εκδηλώνονται για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά σταματούν χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα αν δεν περάσουν οι πρώτες 48 ώρες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Σεισμοί
Ερευνες & μελέτες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Επιμένουν οι καθηγητές
Ανεργοι
Εγινε κλέφτης για να έχει το παιδί του μαρκαδόρους!
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Υγεία
Οι ανασφάλιστοι σε ακραίο κίνδυνο
Θεσσαλονίκη
Περιμένουν το... λεωφορείο τα σχολεία της Θέρμης
Αστυνομικοί προστάτευαν «φρουτάκια»
Σεισμοί
«Νωρίς για συμπεράσματα»
Οδικό δίκτυο
Εφτά χρόνια φαγούρα για το βαλκανικό κόμβο
Ανθρώπινα
Ιστιοπλοώντας... στον πολιτισμό της Κρήτης
Εκατομμύρια κλικ ζωής