Έντυπη Έκδοση

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η «ΕΥΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ και το χρήμα

Τα τρία «Α» των εξαγγελιών

Κίνηση ματ στο Βατικανό
1 Αύξηση των εγχώριων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων
2 Αύξηση του μισθού των εργαζομένων και της απασχόλησης
3 Αύξηση της κατανάλωσης και του επιχειρηματικού τζίρου

Πλήρες θέμα...

 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Ο διπλός πόλεμος στη Μέση Ανατολή
   Η θέση της πρόσφατης συνόδου στο ΝΑΤΟ ως προς το Ισλαμικό Κράτος είναι ξεκάθαρη: υπάρχει συμφωνία δέκα ισχυρών κρατών (οι ΗΠΑ και τα υπόλοιπα εννιά που έχουν μεγάλη οπλική δύναμη κι οικονομική ισχύ), να χτυπήσουν το χαλιφάτο, διότι αυτό το βαρβαρικό έκτρωμα είναι μια σημαντική απειλή, που υποχρεώνει τον πολιτισμένο κόσμο να δράσει, για το καλό της ανθρωπότητας.
  • «Από το αίμα της αψηφισιάς που ξέγραψε τη θλίψη»
   (Οδ. Ελύτης, «Ηλιος ο Πρώτος») «...που ξέγραψε τη θλίψη», ναι, «...φτάνοντας ώς τη μνήμη της ελευθερίας». Τόσο μνημονικώς παραμυθητικός ο λόγος του θεοπρόπου μας. Ο Οδυσσέας Ελύτης τυπώνει στα 1943 τον «Ηλιο» του τον «Πρώτο», μέσα στα σκοτάδια της ιταλογερμανοβουλγάρικης Κατοχής, «...μες στα σκοτεινά».
 • ΔΗΜΑΡ

  • ΔΗΜΑΡ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΖΥΜΩΣΕΩΝ Και για πρόεδρος
   Ορισμένα στελέχη θεωρούν ότι οι εξελίξεις αποτελούν την ύστατη ευκαιρία για τη ΔΗΜΑΡ να εκπέμψει καθαρό στίγμα. Το ερώτημα είναι ποιο, σε ποια ένταση, με ποιες συμμαχίες και με ποια στρατηγική Φέρεται ότι ο Φ. Κουβέλης δεσμεύθηκε πως θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ για το συνέδριο, που θα κρίνει την πορεία του κόμματος μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές. Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε «παρών» και αποφάσισε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Δεν αποκλείεται, όμως, να μην είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
 • Εξοπλιστικά

  • ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Ο φάκελος... πάπαλα
   Χάσαμε τον θείο STOP (ΙΙ) Υπόλειμμα φορτηγού Steyer με υλικό που σχεδόν έχει καταστραφεί, αλλά ο ΥΦΕΘΑ διέταξε άμεση συντήρηση... «Ο περί ου ο λόγος υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα από το Δημόσιο, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή» Εμμ. Ροΐδης
 • Εξοπλιστικά/Διαφθορά

  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος της Βουλής!
   Ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος διαβίβασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καυτούς φακέλους που φτάνουν ώς τον μυστηριώδη κ. Χατζή που ήθελε μίζα ακόμα και για νοσοκομείο... Ο υφυπουργός Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλος διαβίβασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από καταγγελία του πρώην υπαρχηγού Αεροπορίας και σημερινού βουλευτή Γιώργου Νταβρή, «καυτούς» φακέλους που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και καταγγελίες κατά του τότε υπουργού Αμυνας και σημερινού προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
   Ποιος ο ρόλος του μυστηριώδους κ. Χατζή, που ήθελε μίζα ακόμη και για νοσοκομείο...
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΝΩ Η Ν.Δ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Βλέπει Μέρκελ, κάνει... ευχέλαιο στα 40 της Ν.Δ.
   -Εγώ τους είπα ότι, αν βγει ο Τσίπρας, δεν θα μείνει ευρώ στις Τράπεζες - Κι ο Τσίπρας τι απάντησε; - Οτι αν δεν βγει, δεν θα μείνει ευρώ στις τσέπες τους Ο Σαμαράς την Τρίτη στο Βερολίνο για κρίσιμο τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΣOΣIALERT
   Η εκλογική επιβίωση, πρώτο μέλημα της Χαριλάου Τρικούπη Βασικό στοιχείο των εσωκομματικών ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταδείξει πως δεν στοχεύει να αποσυρθεί δίνοντας δαχτυλίδι σε κάποιον από τους επίδοξους δελφίνους
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Δημόσιες επενδύσεις, εγχώρια παραγωγή, τόνωση της κατανάλωσης
   Είναι κοινός τόπος και μόνο η κυβέρνηση δείχνει να το αγνοεί πως δεν είναι το κόστος εργασίας που πλήττει την ανταγωνιστικότητα, αντιθέτως η αύξηση των μισθών θα ενίσχυε τον τζίρο των επιχειρήσεων Το πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας που εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρόγραμμα ρήξης με το παρελθόν των τελευταίων 5 ετών σκληρής εισοδηματικής και δημοσιονομικής λιτότητας. Αντίθετα με την πολιτική των μνημονίων, που δεν κατόρθωσε να βγάλει την οικονομία από την ύφεση, την πρωτοφανή ανεργία και φτώχεια, αλλά έθεσε ως πρώτο στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, αφήνοντας το χρέος να μεγαλώσει, η κύρια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεφύγει η χώρα από την παγίδα του χρέους και να αναπτυχθεί χωρίς να διαλυθεί η κοινωνική ισορροπία και συνοχή, που ήδη δοκιμάζεται πέραν λογικών αντοχών.
 • Άλλες ειδήσεις

  • AΛEΞHΣ TΣIΠPAΣ: H «EYΛOΓIA» TOY ΠAΠA KAI TO KOΣTOΣ TOY ΠPOΓPAMMATOΣ TOY ΣYPIZA TO XPIΣMA και το χρήμα
   Tα τρία «A» των εξαγγελιών 1 Aύξηση των εγχώριων ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων
   2 Aύξηση του μισθού των εργαζομένων και της απασχόλησης
   3 Aύξηση της κατανάλωσης και του επιχειρηματικού τζίρου
   ** Στο Bατικανό ξορκίστηκαν τα περί «κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος»