Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Θα πληρώνει τα οφειλόμενα και το Δημόσιο

Ενισχύεται το νομοθετικό οπλοστάσιο των ιδιωτών έναντι του Δημοσίου, προκειμένου να πετύχουν την είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών που τους οφείλει το κράτος
Με καθυστέρηση 10 χρόνων και υπό το φόβο των προστίμων το υπουργείο Δικαιοσύνης ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία κοινοτική οδηγία που επιτρέπει την έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του Δημοσίου, ώστε να αναγκαστεί να αποδώσει τα οφειλόμενα.

Πλήρες θέμα...

 • ΤΑΙΠΕΔ

 • Κοινωνικά θέματα

  • ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ Ή ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Καταιγίδα εξώσεων στην Ελλάδα των μνημονίων
   Σε απόγνωση και οι ιδιοκτήτες. Το 70% των νοικάρηδων οφείλει από ένα μέχρι και 15 ενοίκια ΟΙ εξώσεις σε όλη τη χώρα «πέφτουν» σαν το χαλάζι. Στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ επίσης 30% των ενοικιαστών αποχωρούν οικειοθελώς. Τα δραματικά στοιχεία ήρθαν στο φως μετά την έξωση τετραμελούς οικογένειας στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, που αναγκάστηκε να ζήσει για 16 μέρες στο αυτοκίνητο. Τη λύση μετά τη δημοσιότητα έδωσαν οι τοπικές δημοτικές αρχές. Οι εκδιωκόμενοι ενοικιαστές εγκαταλείπουν το ακίνητο και μετακομίζουν σε άλλο, πληρώνοντας την εγγύηση και ένα ενοίκιο και διαμένουν περίπου για ένα χρόνο τζάμπα. Οι περισσότεροι δικαστικοί κλητήρες δεν αναλαμβάνουν πλέον εξώσεις, καθώς κινδυνεύουν με ξυλοδαρμό. Ακόμη και τα δικόγραφα τα στέλνουν συστημένα. Από την έξωση δεν γλίτωσε ούτε πρώην υπουργός.
  • Και κοινωνικό τιμολόγιο στο φυσικό αέριο
   Τη θέσπιση Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης στο φυσικό αέριο δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, θα σχεδιαστεί στο πρότυπο του αντίστοιχου της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Καύσιμα/Ενέργεια

  • ΑΠΟ ΤΗΝ GREENPEACE «Πράσινο» μήνυμα στην κυβέρνηση για τα καύσιμα
   Αντιδρούν οι Βρετανοί για την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα Με ακτιβιστική ενέργεια, μέσα από το Λιγνιτικό Σταθμό της Μεγαλόπολης, η Greenpeace έστειλε το «φωτεινό» μήνυμα στην κυβέρνηση «Τα ορυκτά καύσιμα σκοτώνουν την ανάπτυξη», εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 23 και 24 του μήνα.
  • Μόνο 12 μεγάλες πολυεθνικές συντάσσονται με τη μείωση αερίων ρύπων έως και 40%
   Μόνο ο συνδυασμός τριών διακριτών στόχων, που αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της ενεργειακής ασφάλειας μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, τονίζει η Greenpeace λίγα 24ωρα πριν από την καθορισμένη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες για το «ενεργειακό μέλλον της Ε.Ε.».
 • Πυροσβεστική Υπηρεσία

  • ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Λιγότερες πυρκαγιές λόγω... καιρού
   Απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου πριν την ώρα της έκαναν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εντεκα ημέρες πριν ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος του 2014, παρουσιάστηκαν στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Σώματος τα στοιχεία των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, ενώπιον του πρωθυπουργού και του πολιτικού προϊστάμενου του Σώματος, Βασίλη Κικίλια.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Κατ' οίκον περιορισμός για τον πρωταγωνιστή στο τροχαίο της Π. Ράλλη
   Σε κατ' οίκον περιορισμό έως ότου αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα βρίσκεται ο οδηγός του αυτοκινήτου, που την περαμένη Τετάρτη «πρωταγωνίστησε» στο αιματηρό τροχαίο επί της Πέτρου Ράλλη, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες.
  • Φυλάκιση 9 μηνών για την υπόθεση Καϊάφα
   Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, έπειτα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών στον τέως δήμαρχο Ζαχάρως Π. Χρονόπουλο και στον πρώην προϊστάμενο της Πολεοδομίας Ζαχάρως, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Το έγκλημα στον Κηφισό πρέπει να πάρει τέλος
   Η τσιμεντούπολη, που τη λένε Αθήνα, εκτός από το πράσινο έχει απολέσει και τα ποτάμια της. Η ανυπαρξία πρασίνου πνίγει τους κατοίκους της από έλλειψη οξυγόνου, οι νεροποντές τούς πνίγουν από υπερχείλιση των ανεπαρκέστατων υδάτινων διεξόδων. Το τελευταίο μικρό ποτάμι της πρωτεύουσας, ο Κηφισός, είναι ετοιμοθάνατο. Το δολοφονούν καθημερινά εγκληματίες καταπατητές και ρυπαντές. Χτίζουν και φτύνουν μέσα στην καρδιά του, στην κοίτη του.
 • Εισαγγελικές έρευνες

  • ΑΠΟ ΤΗΝ PROTON Ερευνα για δάνειο-μαμούθ σε αντιδήμαρχο!
   Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Θεσσαλονίκης Χ. Καπόν εκταμίευσε 13,2 εκατ. ευρώ, δύο μήνες πριν ξεκινήσει η εκκαθάριση της τράπεζας Λίγο πριν η Proton Bank τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην στέλεχος της τράπεζας, Χασδάι Καπόν, φέρεται ότι εκταμίευσε δάνειο-μαμούθ 13,2 εκατ. ευρώ. Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • «Στηρίξτε το σχολείο του 18 Ανω»
   Ανοικτή επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα απέστειλαν οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Ανω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ), ζητώντας να μην κλείσει το σχολείο τους, το οποίο δεν έχει πλέον εκπαιδευτικούς.
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Αργός θάνατος για την έρευνα
   Σε ανοιχτή επιστολή της η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) ζητεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απαντήσεις, καθώς και την άμεση μέριμνά του προκειμένου «να ανασχεθούν οι καταστροφικές για τη χώρα περικοπές των κονδυλίων για Ερευνα και Καινοτομία» Με ομοβροντία διαμαρτυριών υποδέχτηκαν οι Ελληνες ερευνητές το σχέδιο νόμου για την «Ανάπτυξη της Ερευνας, της Τεχνολογικής ανάπτυξης και της Καινοτομίας», που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή του ώστε να κατατεθεί ξανά ως «πραγματικά μεταρρυθμιστικός νόμος».
  • Κλιμακώνεται η κόντρα για το «face control» στο Πανεπιστήμιο
   Χθες έγινε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους Δεύτερη εβδομάδα της φοιτητικής περιόδου και η ένταση γύρω από το θέμα των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης στο Πανεπιστήμιο κλιμακώνεται, με συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις και πυρά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις νέες πρυτανικές αρχές.
 • TV & Media

  • Η ΣΕΦΕΡΛΕΙΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Στους δύο, πρώτος ο ALPHA
   Ο ALPHA με τα περσινά του προγράμματα συνεχίζει την ανοδική πορεία που ξεκίνησε μέσα στο 2013 κι ακόμη δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα με το «Σόι» και τον Σπύρο Παπαδόπουλο Αρχισε δειλά δειλά την περασμένη εβδομάδα η νέα σεζόν -εντάξει ακόμη υπάρχουν προγράμματα που περιμένουν στην ουρά για να δείξουν τη δυναμική ή την αδυναμία τους- και όπως φανερώνουν τα πρώτα δείγματα ο φετινός αγώνας ντέρμπι θα είναι τελικά τρίο και μάλιστα με άγνωστο νικητή.
  • Σάτιρα και Καρντάσιανς live
   Τρίτη με Λάκη Λαζόπουλο στον ALPHA και «Καρντάσιανς» στον ΑΝΤ1. Το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» χτυπά δεύτερη φορά για φέτος απόψε στις 21.00, από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
  • «Μαύρο» στην Αργιθέα
   Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας για το πρόβλημα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι αναμεταδότες που είχε εγκαταστήσει παλιότερα η ΕΡΤ και που κάλυπταν εν μέρει το Δήμο Αργιθέας έχουν εγκαταλειφθεί και εδώ και χρόνια ο Δήμος Αργιθέας δεν έχει σήμα.
 • Ανθρώπινα

  • «Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου», στο Μικρό Παλλάς
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με την ΕΡΣΗ ΝΙΑΩΤΗ «Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν οι ηθοποιοί απέδωσαν τα τραγούδια της παράστασης. Η ένωση στίχων και μουσικής ήταν ξεχωριστή» Ε.Ν. Πριν από μερικούς μήνες, ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος και πεντανόστιμες συνταγές συγκεντρώθηκαν στο λαχταριστό βιβλίο «9 Παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» των Ιωάννας και Ερσης Νιαώτη, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
  • Ψυχολογία της κρίσης
   Ποιοι ψυχολογικοί μηχανισμοί χαρακτηρίζουν την Ελλάδα της κρίσης, ειδικά στο πεδίο της Πολιτικής Ψυχολογίας; Ποια είναι η εσωτερική λογική του κυρίαρχου πολιτικο-μιντιακού λόγου; Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτού του λόγου στην ψυχική ζωή των ανθρώπων; Στη φουρτούνα που δέρνει ψυχές και πράγματα, ένας τέτοιος λόγος τι είναι άραγε: ναυαγοσώστης ή ναυαγιστής;
 • Ελεύθερο Βήμα/Γονείς

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς
   Προ πενήντα και πλέον ετών, στο δυτικό κόσμο αυξήθηκαν τα διαζύγια και μάλιστα με συγκρουσιακό τρόπο, διότι και οι δύο γονείς διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών, καθόσον ο πατέρας -στη νέα κοινωνία- ασχολείται υπερβολικά με τα παιδιά και το σπίτι και αντίστοιχα, η γυναίκα είναι πλέον εργαζόμενη και αποποιήθηκε το ρόλο της μητέρας.