Έντυπη Έκδοση

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Συμψηφισμός χρεών με Ταμεία-Εφορία

ΑΝΟΙΓΕΙ η πόρτα για το συμψηφισμό χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα για τους αγρότες, οι οποίοι μπορούν να συμψηφίσουν ασφαλιστικές εισφορές με κοινοτικές επιδοτήσεις, με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση, πρώτη φορά στη χώρα μας στήνεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αυτοματοποιημένου συμψηφισμού επιστροφής φόρων και οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πλήρες θέμα...

 • ΥΠΕΚΑ

  • Αυτόνομη θέρμανση και χωρίς τη συναίνεση με 50%+1
   Η διαδικασία μέσω της οποίας ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο επεξηγείται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που θα δοθεί σήμερα για δημόσια διαβούλευση.
  • ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ 1 ΔΙΣ. Υποσχέσεις, χωρίς δεσμεύσεις, από τους τραπεζίτες
   Η υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτήρια θα γίνεται μέσω ΣΔΙΤ Οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών σε χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη έδωσαν υπόσχεση ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα τραπεζικής συμμετοχής στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια του Δημοσίου, από ομάδα εργασίας, που θα καταλήξει σε προτάσεις έπειτα από ένα μήνα, αλλά δεν δεσμεύτηκαν ότι θα ανοίξουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης.
 • ΕΚΤ

  • ΚΕΡΕ (ΕΚΤ) ΚΑΙ ΒΑΪΝΤΜΑΝ (ΕΚΤ - BUNDESBANK) ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ «Γεράκια» και «περιστέρια» βγάζουν τα μαχαίρια
   Θρησκευτική εμμονή στις μεταρρυθμίσεις. Τα ελλείμματα, αμαρτία για τη γερασμένη Γερμανία Κερέ Οι κανόνες είναι για να τηρούνται. Χρειάζεται ένα κβαντικό άλμα για τη δημοσιονομική ένωση * Τι συμβαίνει όταν τα «περιστέρια» και τα «γεράκια» της ΕΚΤ βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι; Πρωινό Παρασκευής, 17 Οκτωβρίου, στη Ρίγα της Λετονίας, η Latvijas Banka (κεντρική τράπεζα της Λετονίας), πραγματοποιεί συνέδριο με τίτλο «Εχουμε μάθει τίποτα από την κρίση;».
 • Taxis

  • Το Taxis δεν άνοιξε ακόμα για το επίδομα θέρμανσης
   0,35 ευρώ το λίτρο η επιδότηση, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας, την περιοχή, το εισόδημα, την περιουσία Κατόπιν πληρωμής του πετρελαίου θα λάβουν οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης τα χρήματα που τους αναλογούν. Αν και με μεγάλη καθυστέρηση τελικά χθες υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση, στο TAXISnet δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων.
 • Οίκοι αξιολόγησης

  • Η J.Ρ. MORGAN ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ «Καλή η βοήθεια, καλύτερο το κούρεμα»
   Πέμπτη στη λίστα της S&Ρ για χρεοκοπία η Ελλάδα Ηταν στραβό το κλήμα, έρχεται να προστεθεί η κρίση και στις διεθνείς αγορές για να καταστήσουν όνειρο... φθινοπωρινής νυκτός την πρόθεση της συγκυβέρνησης για μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα. Την παράμετρο της αστάθειας στο διεθνή περίγυρο επισείει η J.Ρ. Morgan για να χαρακτηρίσει απίθανη την προσπάθεια της Αθήνας για έξοδο στις αγορές.
 • ΣΕΤΕ

  • «Χωρίς αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις δεν έχεις τουρισμό»
   Χειμώνας, η αχίλλειος πτέρνα Πώς μπορούμε να «χτίσουμε» έναν προορισμό ή να βελτιώσουμε το προφίλ του ώστε να μην πέφτει κυριολεκτικά σε χειμερία νάρκη; Να ξυπνήσει ένας ταξιδιώτης ένα πρωί και να πάει σ' ένα μέρος που μέχρι πρότινος θα το είχε τελευταία επιλογή ή εκτός ατζέντας.
 • Τουρισμός

  • * ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στα 2,8 δισ. το πλεόνασμα στο εξάμηνο
   Αύξηση 9,8% κατέγραψε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2014, εμφανίζοντας πλεόνασμα 2.842 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2.589 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με τη Τράπεζα της Ελλάδος.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΣΥΡΙΖΑ Από κοπάνα σε κοπάνα ο υπουργός
   Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης δεν πήγε στη Βουλή, να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη για τα μισθώματα των ιδιωτών σε κτήρια του Δημοσίου, που παραδόθηκαν προς δήθεν αξιοποίηση.
 • ΟΛΠ

  • ΟΛΠ-Cosco
   Η Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ - Cosco. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΛΠ, με θέμα την έγκριση του φιλικού διακανονισμού με την Cosco, για την επέκταση των Κινέζων στο δυτικό τμήμα της προβλήτας ΙΙΙ.