Έντυπη Έκδοση

Οι δανειστές διά του Κλάους Ρέγκλινγκ δείχνουν... νέο πρόγραμμα

«ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει η κυβέρνηση»

«Το σχέδιο για έξοδο προκάλεσε την αβεβαιότητα στις αγορές»

Ρέγκλινγκ, Ντάισελμπλουμ και Ρεν σε συνάντηση του Eurogroup. Η στάση είναι κοινή: για «κουμπαρά» μιλάμε, όχι για θυρίδα...
ΣΤΗΝ κυβέρνηση ρίχνουν την ευθύνη οι δανειστές για την αναταραχή που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις αγορές, έστω και αν αυτή επιμένει πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του τόνισε ότι η πιθανότητα πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το υφιστάμενο πρόγραμμα προσαρμογής προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και «έδειξε» το δρόμο για ένα νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, στην Αθήνα η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας ακόμη ενός Μνημονίου, έστω και αν δανειστές και ξένοι οίκοι θεωρούν δεδομένη την υπογραφή του. Ρεπορτάζ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΛΩΣΣΑΣ

Πλήρες θέμα...

 • Κυβέρνηση

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η Ν.Δ. Φταίνε αυτοί που δεν κυβερνούν!
   Στη ρητορική «και για τις αντιδράσεις των αγορών φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», επιμένει το Μαξίμου, παρ' όλο που ο ίδιος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ με τις χθεσινές του δηλώσεις κατέρριψε την κυβερνητική «επιχειρηματολογία».
 • Ξένος τύπος

  • «Die Welt»: Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα του Σαμαρά
   Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική πλευρά μεταξύ των δανειστών, μετά το «αντάρτικο» το προηγούμενο διάστημα, είναι δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η οποία σε άρθρο της αναφέρει ότι: «Τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τινάχτηκαν όνειρα στον αέρα.
  • Ενας... Νίξον στη γραμμή της Ν.Δ.
   Αρθρογράφος της Wall Street Journal υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τα spreads Βούτυρο στα λιγοστά ψωμιά της συγκυβέρνησης ήταν το χθεσινό δημοσίευμα στη συντηρητική Wall Street Journal, που υποστήριξε ότι η μεγάλη υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών την περασμένη εβδομάδα οφείλεται κατά βάση σε πολιτικούς κινδύνους, με πιο προφανείς αυτούς στην Ελλάδα.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Λαφαζάνης: Δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ
   «Η κυρία Μακρή ελεύθερος άνθρωπος είναι να κάνει τις δηλώσεις της». Με αυτή τη διακριτική φράση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε τη δήλωση (στην «Ε») της τέως βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, ότι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΠΑΣΟΚ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Το ενιαίο τούς κάνει από δυο κομμάτια
   Ενδοκυβερνητικό μέτωπο, που φτάνει μέχρι και σε φραστικές απειλές εξόδου από την κυβέρνηση, πυροδοτεί μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η μείωση του μισθού των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο, εν όψει της τελικής αξιολόγησης της τρόικας.
 • Το Ποτάμι

  • Πολλά πρόσωπα, θολό στίγμα για τον Σταύρο Θεοδωράκη
   Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στις ευρωεκλογές δηλώνοντας ότι το Ποτάμι δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά. Τις τελευταίες μέρες άνοιξε μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος ως τιμητής της Αριστεράς και χαρακτήρισε «προσβλητική» τη «σχέση Τσίπρα - Καμμένου».
 • ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ

  • Συνάντηση Δούρου - Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
   «Κοινή ατζέντα» είχε η συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον Φ. Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. «Από κοινού σημειώθηκαν οι ίδιες προτεραιότητες και τα ίδια προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για το καλό των πολιτών», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, ενώ ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ουσιαστική συζήτηση.
 • Βουλή

  • Δεν δίνουν πληροφορίες για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
   Ενοχη σιωπή τηρούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και αρνούνται να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για τα δάνεια που έχουν λάβει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες, καθώς και για την εξυπηρέτησή τους.
  • ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 1,39% Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ Ψαλιδάκι στα έξοδα της Βουλής
   Περαιτέρω μείωση των πιστώσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου προβλέπει ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2015. Συγκεκριμένα είναι μειωμένος κατά 1.976.000 ευρώ (1,39%) σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά. Εχουν προϋπολογιστεί πιστώσεις συνολικού ύψους 139.922.000 ευρώ, έναντι 141.898.000 ευρώ για το 2014.
 • ΑΟΖ

  • ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ «Μπαρμπαρός» έντασης στην ΑΟΖ της Κύπρου
   ΠΟΛΙΤΙΚΑ, νομικά και διπλωματικά μέτρα είναι αποφασισμένη να πάρει η Κύπρος για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, καθώς το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται από χθες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αποφυγή δημιουργίας στρατιωτικής έντασης είναι κοινή επιλογή Αθήνας και Λευκωσίας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Oι δανειστές διά του Kλάους Pέγκλινγκ δείχνουν... νέο πρόγραμμα «ΓIA OΛA φταίει η κυβέρνηση»
   ΣTHN κυβέρνηση ρίχνουν την ευθύνη οι δανειστές για την αναταραχή που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις αγορές, έστω και αν αυτή επιμένει πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του τόνισε ότι η πιθανότητα πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το υφιστάμενο πρόγραμμα προσαρμογής προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και «έδειξε» το δρόμο για ένα νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, στην Αθήνα η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας ακόμη ενός Mνημονίου, έστω και αν δανειστές και ξένοι οίκοι θεωρούν δεδομένη την υπογραφή του. Pεπορτάζ: AΛEΞANΔPOΣ KΛΩΣΣAΣ