Έντυπη Έκδοση

Δεμένα τα χέρια των δικαστών

Εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς οδεύουν στη Βουλή και οι περισσότερες εξ αυτών τίθενται στο αρχείο. Απαγορεύεται στις δικαστικές αρχές να ερευνούν ποινικές υποθέσεις των πολιτικών κι αυτό οφείλεται στο έκτρωμα του ά. 86 του Συντάγματος που καθιέρωσε την ατιμωρησία των πολιτικών, με αποτέλεσμα να εκτίθεται άδικα η Δικαιοσύνη.

Ο εισηγητής-συνταγματολόγος του άρθρου αυτού (2003) έχει εγκληματική ευθύνη, αφού το άρθρο αυτό αντίκειται στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών και εάν δεν υπήρχε -έχω την πεποίθηση ότι- η χώρα δεν θα είχε φτάσει στη χρεοκοπία. Στο Ελλαδιστάν ουδείς πολιτικός διώκεται έστω και για κακουργήματα, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου οι πρωθυπουργοί κάθονται στο σκαμνί.

Κάθε μήνα διαβιβάζονται περίπου 35 δικογραφίες για βουλευτές και υπουργούς με διάφορες καταγγελίες. Περίπου 400 δικογραφίες κάθε χρόνο φτάνουν στη Βουλή και είναι ζήτημα αν 3-4 απασχολούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Μετά τις προφυλακίσεις της ηγεσίας της Χ.Α. και την απαγγελία των ποινών για τον Ακη, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επαίνεσε τη Δικαιοσύνη γιατί επιτέλους ενεργήσαμε σαν χώρα της Ε.Ε. Οι αποφάσεις της ταυτίσθηκαν με το περί δικαίου αίσθημα αφού πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση φυλακίζεται πολιτικό πρόσωπο που παρ' ολίγο μάλιστα να ήταν... πρωθυπουργός. Επί 40 χρόνια διεφθαρμένοι πολιτικοί διέπραξαν πράξεις ακραίας καταισχύνης και δυστυχώς τα χέρια των δικαστών ήταν δεμένα από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τα σκάνδαλα είναι μάλιστα ανατριχιαστικά όταν σχετίζονται με μίζες που έχουν σχέση με το αξιόμαχο του Στρατού. Καλόν είναι οι τρίτοι που αγνοούν το περιεχόμενο της κάθε δικογραφίας να αποφεύγουν οποιαδήποτε κριτική για τις δικαστικές αποφάσεις. Ας αφήσουν οι πολιτικοί επιτέλους τους δικαστές να επιτελέσουν το υψηλό λειτούργημά τους. Να μην ξεχνάμε πως η Δικαιοσύνη είναι το ασφαλές καταφύγιο του πονεμένου πολίτη και μοναδική του ελπίδα οι δικαστές.

"Αλλ' αυτό δικαιοσύνην αυτή ψυχή άριστον εύρομεν" (η δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό για την ίδια την ψυχή) Πλάτωνας "Πολιτεία" 612 Β.».

Με τιμή, Γιώργος Τρανταλίδης,

δικηγόρος,

Πειραιάς

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας υπέρ ιδιωτών
ΤΑΙΠΕΔ
Προσφεύγουν στο ΣτΕ για το «φιλέτο» των Φυλακών Κασσάνδρας
Στην Αθήνα για το ξεπούλημα αεροδρομίων
Κοινωνικά θέματα
Εξωση, το ελληνικό δράμα
Και κοινωνικό τιμολόγιο στο φυσικό αέριο
Καύσιμα/Ενέργεια
Σε οικολογικό «κλοιό» η Μεγαλόπολη
Μόνο 12 μεγάλες πολυεθνικές συντάσσονται με τη μείωση αερίων ρύπων έως και 40%
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Λιγότερες πυρκαγιές λόγω... καιρού
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κατ' οίκον περιορισμός για τον πρωταγωνιστή στο τροχαίο της Π. Ράλλη
Φυλάκιση 9 μηνών για την υπόθεση Καϊάφα
Αρθρα/Σχολιασμοί
Το έγκλημα στον Κηφισό πρέπει να πάρει τέλος
Εισαγγελικές έρευνες
Στον εισαγγελέα για το δάνειο-μαμούθ από την Proton Bank
Υπουργείο Παιδείας
«Στηρίξτε το σχολείο του 18 Ανω»
Αργός θάνατος για την έρευνα
Κλιμακώνεται η κόντρα για το «face control» στο Πανεπιστήμιο
TV & Media
Στους δύο, πρώτος ο ALPHA
Σάτιρα και Καρντάσιανς live
«Μαύρο» στην Αργιθέα
Ανθρώπινα
«Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου», στο Μικρό Παλλάς
Ψυχολογία της κρίσης
Ελεύθερο Βήμα/Γονείς
Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς