Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ 17% ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

Στη μέγγενη το κοινωνικό κράτος

Γ. Παπανδρέου: Να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική. Συμβούλιο αρχηγών για τη διαφθορά

Πλήγμα στο κοινωνικό κράτος, ιδιαίτερα στις δαπάνες για την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία, καταφέρει ο νέος προϋπολογισμός.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Προϋπολογισμός 2010

  • ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 3,9 ΔΙΣ. ευρώ Ή 7% * +3,5% ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * 380 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Τα 18 σημεία-SOS των φορολογικών εσόδων
   Πρόσθετους φόρους πάνω από 3,9 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι στη διάρκεια του 2010 -χρονιά κατά την οποία η πλάστιγγα συνεχίζει να γέρνει υπέρ των έμμεσων φόρων, παρά την ελαφρά βελτίωση.
  • Ν.Δ.: Το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέτοιμο
   «Οι επαναλαμβανόμενες παλινωδίες της κυβέρνησης στον ζωτικό τομέα της Οικονομίας επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ, ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος. «Σήμερα όλοι βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ανέτοιμο να κυβερνήσει».
  • ΚΚΕ: Αντιλαϊκή επίθεση
   Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κλιμακώνει την αντιλαϊκή της επίθεση.
  • ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (120%) 17% του ΑΕΠ στις τσέπες των δανειστών
   Σε θηλιά που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία έχει εξελιχθεί το δημόσιο χρέος. Το 2010 προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 326 δισ. ευρώ (133% του ΑΕΠ) από 299,5 δισ. ευρώ (125%) του ΑΕΠ που εκτιμάται ότι θα κλείσει φέτος.
  • ΑΥΞΗΜΕΝΟ 8,4% ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΠΙΟ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (+107%) 10,3 δισ. σε υποδομές με εργαλείο ΕΣΠΑ
   Παρ' ότι αυξημένο κατά 8,4% το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ως σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο υποστέλλει τη σημαία του -εξαιτίας της ανάγκης δημοσιονομικής προσαρμογής- υπέρ του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος, δηλαδή, που αποτελείται από κοινοτικά κυρίως κονδύλια και με μια θεσμική συμμετοχή του Δημοσίου της τάξης του 25% περίπου.
  • Μαχαίρι 1,5 δισ. στην επιχορήγηση Ταμείων
   Ο δανεισμός των Ταμείων και η λιτότητα των συνταξιούχων προβάλλει ως η... διέξοδος στην υποχρηματοδότηση του Ασφαλιστικού από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναδίπλωση της αναδίπλωσης για τα 2.000 ευρώ
   Σε νέα αναδίπλωση προχώρησε χθες η κυβέρνηση για το πάγωμα των αυξήσεων πάνω από τις 2.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε για «δίκαιη λύση που θα αγγίζει μικρό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων», αλλά άφησε ασαφές τι θα συμπεριλαμβάνεται στα 2.000 ευρώ.
  • Περισσότεροι δικαιούχοι για το επίδομα αλληλεγγύης
   Με διεύρυνση των εισοδηματικών οικογενειακών ορίων προς το καλύτερο για τους δικαιούχους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης κατατέθηκε στη Βουλή χθες το νομοσχέδιο.