Έντυπη Έκδοση

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τέλειωσαν οι καλές μέρες

«Οι παλιές καλές μέρες τελείωσαν για την Ελλάδα» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αγορές, όχι μόνο με αύξηση των επιτοκίων (spreads) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα αλλά και με μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων.

Ο Ντέιβιντ Σχνάουτς, αναλυτής σε θέματα επιτοκίων στην τράπεζα Commerz-bank της Φρανκφούρτης σημειώνει. «Αυτή τη φορά το πλήγμα κατά της αξιοπιστίας φαίνεται να παραμένει. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να το διορθώσει, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» κρούουν και αυτοί τον κώδωνα κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς τελειώνει η εποχή του φθηνού χρήματος από την ΕΚΤ.

«Με το έλλειμμα της χώρας να διογκώνεται, η χρηματοπιστωτική της αξιοπιστία βρίσκεται υπό νέα απειλή. Γεγονός που έχει ενθαρρύνει τις εικασίες ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν θα λαμβάνονται πια ως ενέχυρο από την ΕΚΤ ή θα γίνονται δεκτά με υψηλότερο κόστος».

* Για ενδεχόμενη προσπάθεια «δυσφήμισης» της προηγούμενης κυβέρνησης κάνει λόγο δημοσίευμα του περιοδικού «Εκόνομιστ» που κυκλοφόρησε χθες. Στο εν λόγω δημοσίευμα για «την πολιτική των ελλειμμάτων και τα στατιστικά δεδομένα της οικονομίας», ο «Εκόνομιστ» αφήνει αιχμές ότι η νέα κυβέρνηση ενδεχομένως να «μαγείρεψε» προς το χειρότερο τα στοιχεία για το έλλειμμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Κυνήγι στελεχών
Στηρίζουν Μπακογιάννη
Από τον Δημήτριο Γούναρη στην Ντόρα και τον Αντώνη
ΠΑΣΟΚ
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ελέγχουν την κυβέρνηση
Η Δαμανάκη νέα επίτροπος
Ζητεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Κύπρος
Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ
Ο εθνικισμός τυφλώνει τους ανθρώπους
Συμφωνία για πρόεδρο αντιπρόεδρο
Άλλες ειδήσεις
Κατέθεσαν αγωγές
Τέλειωσαν οι καλές μέρες