Έντυπη Έκδοση

* ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εθνικισμός τυφλώνει τους ανθρώπους

«Η συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων στον Μουράτ Κανακλί, που διώκεται επειδή αμφισβήτησε το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος, έφθασε να θεωρείται από κάποιους... εθνικό ατόπημα».

Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, «να μου αποδίδουν "αναγνώριση του τουρκοκυπριακού κράτους"» με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη δίωξη εναντίον του Τουρκοκύπριου πολιτικού και δημοσιογράφου Μουράτ Κανακλί από τις αρχές του τουρκοκυπριακού κράτους» (γενικού γραμματέα του τουρκοκυπριακού «κόμματος Νέας Κύπρου»). «Ο Μουράτ συνεργάζεται στενά με τους Κύπριους περιβαλλοντιστές και έχει αμφισβητήσει το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος». Ο ίδιος δήλωσε: «Συνεχίζουμε για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και μένω έκπληκτος με τις αντιδράσεις των εθνικιστών στην Ελλάδα για τη δίωξή μου και τη διαμαρτυρία του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

»'Η ο εθνικισμός τυφλώνει παντού τους ανθρώπους, σε σημείο να αδυνατούν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει ή οι εθνικιστές σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο υπηρετούν συνειδητά ο ένας τα συμφέροντα του άλλου». Από την πλευρά μας, είπε, «θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Ελληνες και Κύπριους Πράσινους για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την επανένωση του νησιού μας και την πλήρη αποστρατιωτικοποίησή του, συμπεριλαμβανομένων ειδικότερα και των βρετανικών βάσεων». Δεν υπάρχει για μας τουρκοκυπριακό κράτος παρά μόνο ψευδοκράτος, λένε οι επικριτές των δηλώσεων Τρεμόπουλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Οικολόγοι Πράσινοι
Σχετικά θέματα: Κύπρος
Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ
Συμφωνία για πρόεδρο αντιπρόεδρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Κυνήγι στελεχών
Στηρίζουν Μπακογιάννη
Από τον Δημήτριο Γούναρη στην Ντόρα και τον Αντώνη
ΠΑΣΟΚ
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ελέγχουν την κυβέρνηση
Η Δαμανάκη νέα επίτροπος
Ζητεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Κύπρος
Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ
Ο εθνικισμός τυφλώνει τους ανθρώπους
Συμφωνία για πρόεδρο αντιπρόεδρο
Άλλες ειδήσεις
Κατέθεσαν αγωγές
Τέλειωσαν οι καλές μέρες