Έντυπη Έκδοση

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ

Ευρώπη δύο ταχυτήτων

Πετάει, δεν πετάει... Η απάντηση θα χρειαστεί πολλές ώρες για να δοθεί από τον ταξιδιώτη στο Χίθροου του Λονδίνου (φωτ. Reuters)
ΧΑΟΣ στις συγκοινωνίες πολλών χωρών συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη: ακυρώσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων, τεράστια μποτιλιαρίσματα σε βασικούς αυτοκινητόδρομους και χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια και σταθμούς της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον ώς το τέλος της εβδομάδας. Αντίθετα, στην Ελλάδα προβλέπονται σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, από 3-4 β. στη Μακεδονία μέχρι 18 β. στο Αιγαίο, με κυρίαρχους τους νοτιάδες.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Μείωση πυρηνικών

  • ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 90 "ΚΕΦΑΛΩΝ" ΣΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΑΡΑΞΟ Πυρηνική απόσυρση αλά ελληνικά
   Τούρκοι αστυνομικοί έξω από τη βάση του Ιντζιρλίκ σε παλαιότερη διαδήλωση. Από τις διαρροές του WikiLeaks προέκυψαν εκεί 90 πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ τύπου Β61 (φωτ. Reuters) Να απομακρυνθούν από την Τουρκία οι 90 πυρηνικές κεφαλές που βρίσκονται στη βάση Ιντζιρλίκ στα Αδανα ζήτησε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Σουκρού Ελέκνταγ, δηλώνοντας ότι αντίστοιχα πυρηνικά όπλα που βρίσκονταν στη βάση στον Αραξο στην Ελλάδα, έχουν απομακρυνθεί.
  • ΗΠΑ: η μείωση πυρηνικών όπλων στα «χέρια» των Ρεπουμπλικανών
   Στους «απείθαρχους» Ρεπουμπλικανούς προσβλέπουν οι Δημοκρατικοί για να περάσουν στη Γερουσία τη νέα συνθήκη Start για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα των πρώτων να περάσουν τροπολογία για αναθεώρηση του περιεχομένου της.
 • ΗΠΑ

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ 4.000 υπηρεσίες φακελώνουν τους Αμερικανούς
   Το άγαλμα της Ελευθερίας εκπλήσσεται. Η χώρα της Δημοκρατίας «φακελώνει» τους πολίτες της. Ανήκουστο... (φωτ.:Reuters) Οπως αποκαλύπτει πολύμηνη έρευνα της «Ουάσιγκτον Ποστ», πάνω από 4.000 ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες, με τη βοήθεια... ευσυνείδητων πολιτών, φακελώνουν τους κατοίκους των ΗΠΑ επί πολλά χρόνια.
 • WikiLeaks

 • Βόρεια Κορέα

  • ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ Ηρεμία στην κορεατική χερσόνησο
   Στα καταφύγια με αντιασφυξιογόνες μάσκες, βρέθηκαν οι Νοτιοκορεάτες, εν όψει «επίθεσης» των Βόρειων (φωτ. Reuters) Σε άμβλυνση των εντάσεων οδηγείται η κόντρα στην κορεατική χερσόνησο, με τη Βόρεια Κορέα να ανακοινώνει ότι δέχεται στο έδαφός της την επιστροφή των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, έχοντας νωρίτερα δηλώσει ότι «δεν αισθάνεται την ανάγκη» να αντιδράσει στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Νότια Κορέα στο νησί Γιονπγιόνγκ.
 • Λευκορωσία

  • Λευκορωσία: άγρια καταστολή διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και 700 συλλήψεις
   Γενική κατακραυγή προκαλεί η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι δυνάμεις ασφαλείας τις σχετικά ολιγάριθμες διαδηλώσεις οπαδών της αντιπολίτευσης στο Μινσκ της Λευκορωσίας, συλλαμβάνοντας σχεδόν 700 πολίτες και επτά από τους εννέα προεδρικούς υποψηφίους και χτυπώντας δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Στοιχηθείτε
   «Στην ουρά». Η πιο μισητή έκφραση. Η πιο μεγάλη προσβολή. Η πιο σκληρή προσταγή. Η «ουρά» θυμίζει καρτερικότητα, ανημπόρια, υποταγή. Θέλει «μάζα». Η μονάδα τσακίζεται μπροστά στο σύνολο, το «εγώ» διασύρεται από το «εμείς».