Έντυπη Έκδοση

Αυτο-ορκίστηκε Δήμαρχος Ζαχάρως!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας προκάλεσε χθες η ορκωμοσία-παρωδία του ευρισκόμενου σε αργία νεοεκλεγέντος δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ενώπιον τεσσάρων (!) παπάδων και με την απουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων και πολιτικών προσώπων.

Η ορκωμοσία-φιέστα του κ. Χρονόπουλου πραγματοποιήθηκε παρά την έγγραφη και σαφή διευκρίνιση του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ότι αυτός δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος και ότι τη θέση του θα πρέπει να καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος σύμβουλός του.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη πράξη, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά.

Η εισαγγελική παρέμβαση βασίζεται στο υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εστάλη στα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως έπειτα από σχετικό ερώτημα το οποίο και αναφέρει σαφώς ότι:

«Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»

Τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας που απείχαν από την ορκωμοσία - παρωδία έκαναν λόγο για «πραξικόμημα», χαρακτήρισαν την ενέργεια του πρώην δημάρχου «προκλητική καταπάτηση των νόμων του κράτους» και κάλεσαν τους αρμόδιους να ακυρώσουν την ορκωμοσία.

«Η τελετή της ορκωμοσίας δεν είναι νόμιμη και αυτό αποδεικνύουν τα επίσημα έγγραφα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστώσουμε όλοι αν στο Δήμο Ζαχάρως θα υπερισχύσει η νομιμότητα ή θα κυριαρχήσει η ασυδοσία και η παρανομία σε βάρος της κοινωνίας και του τόπου», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Λαϊκός τζόγος
Μεθόδευση για αποκλειστική συνεργασία ΟΠΑΠ - Κόκκαλη
"Απελευθέρωση" επαγγελμάτων
Ζητούν συνάντηση
Ανοίγουν σήμερα τα «κλειστά» και οι πόρτες στους ιδιώτες
Παζαρεύει το κληρονομικό
Βίαιος εκτοπισμός επαγγελματιών
Διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ
Αδιαφορούν για τις ρυθμίσεις υπερχρεωμένων οι τράπεζες
Περί αισθήματος δικαίου, η κριτική
Κινητοποιήσεις εργαζομένων
Αύριο συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Απεργίες στις συγκοινωνίες
Αγανάκτηση για τα «εκτός υπηρεσίας»
Υποβρύχιο «Παπανικολής»
Κομμάτια στη θάλασσα
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Ευρώπη της αλληλεγγύης
Δημοκρατική Αριστερά
Προτάσεις Κουβέλη για έξοδο από την κρίση
Για το κείμενο
Τα έψαλαν στην Εκκλησία
Κυπριακό
Η Κομισιόν για το απευθείας εμπόριο με τα Κατεχόμενα
Υπόθεση Siemens
Στο αρχείο μήνυση κατά Ζαγοριανού
Άλλες ειδήσεις
Μπουτάρης για το Αγιον Ορος
Αυτο-ορκίστηκε Δήμαρχος Ζαχάρως!