Έντυπη Έκδοση

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αιματοχυσία στα Τίρανα

Το βίντεο της διαφθοράς έβαλε φωτιά στη δυσαρέσκεια... (ΕΡΑ/ΑΠΕ)
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στα Τίρανα σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης Μπερίσα και πρόωρες εκλογές. Είκοσι χιλιάδες κατέβηκαν στο δρόμο με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς, που οδήγησε στην παραίτηση του Αλβανού αντιπροέδρου Μέτα.

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ-Κίνα

  • Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΟΜΠΑΜΑ-ΧΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ Η Κίνα απέσπασε την ισοπαλία
   Χου Τζιντάο - Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος απορεί με τον Κινέζο ομόλογό του, που, παρότι η χώρα του έχει ένα τόσο... υποτιμημένο νόμισμα, η οικονομία κινείται σε διψήφιους ρυθμούς, ενώ η αμερικανική τρεκλίζει... (φωτ.: Ass. Press) Η συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Κίνας αποδείχτηκε ένα τεστ ισορροπιών και εξουσίας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του, Χου Τζιντάο, γνώριζαν τι ακριβώς διακυβεύεται. Η στρατηγική Ομπάμα ήταν να πιέσει ασφυκτικά την Κίνα να προβεί σε κάποιες χειροπιαστές παραχωρήσεις. Η στρατηγική Χου ήταν να αντισταθεί όσο μπορούσε, επειδή δεν επιθυμούσε η επίσκεψή του στις ΗΠΑ να αποτύχει.
  • Οι πιέσεις των ΗΠΑ στην Κίνα «έπεισαν» τη Βόρεια Κορέα
   Επιασαν τόπο οι προειδοποιήσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες διατύπωσαν έναντι της Κίνας για το ότι θα προχωρούσαν σε αναδιάταξη των δυνάμεών τους στην Ασία σε περίπτωση που δεν καταφέρει το Πεκίνο να χαλιναγωγήσει τη σύμμαχό του Πιονγιάνγκ.
 • Λωρίδα της Γάζας

  • ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΕΞ Υποδοχή με αβγά και παπούτσια
   Η επίθεση Παλαιστίνιων διαδηλωτών κατά της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, με παπούτσια, ήταν η είδηση από τη χθεσινή επίσκεψη της Μισέλ Αλιό-Μαρί στη Γάζα, δεδομένου του συμβολισμού που φέρει η συγκεκριμένη κίνηση στον αραβικό κόσμο ως μείζων προσβολή. Η «σπίθα» όμως που πυροδότησε την οργή των διαδηλωτών φαίνεται στην πραγματικότητα ότι δεν είχε ανάψει ποτέ. Πρόκειται για μια δήλωση που φέρεται να έκανε η Αλιό-Μαρί, η οποία δεν έγινε ποτέ.
 • Ουγγαρία

  • ΚΑΡΟΛΙ ΒΕΡΕΖ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΥΓΓΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ «Νόμος αυτολογοκρισίας»
   Ο Κάρολι Βέρεζ είναι αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία, ποιοτικής -αριστερών- φιλελεύθερων τοποθετήσεων εφημερίδας της Ουγγαρίας, «Nepszabadsag». Στο γερμανικό περιοδικό μιλά από τη δική του πλευρά για τον ουγγρικό νόμο λογοκρισίας και τους σκοπούς του, την προσωπική του στάση στο ζήτημα, τις συνέπειες που οι περιορισμοί πιθανότατα να έχουν για τους συνεργάτες - πηγές των συντακτών, αλλά και τον κύκλο της πληροφόρησης. Επίσης και για την (μη) αντίδραση των, κυρίως αλλοδαπών, ιδιοκτητών των περισσότερων ουγγρικών φύλλων.
 • Ιταλία

  • «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ FIAT ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟΥ Τέλος εποχής γι' αυτά τα συνδικάτα
   Διεθνώς έχει πλέον αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για θέσπιση νέων πιο ευέλικτων μορφών εκπροσώπησης των εργαζομένων, αλλά και αναζήτηση νέων μορφών πάλης, ενάντια στην επιχειρούμενη και κλιμακούμενη συρρίκνωση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.
 • Βρετανία

  • Βρετανία: υπέβαλε την παραίτησή του ο Αντι Κόλσον
   Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αντι Κόλσον, σύμβουλος επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εκατοντάδων διάσημων προσώπων από δημοσιογράφους της εφημερίδας «News of The World».
 • Ιατρική

  • Επιτυχής η μεταμόσχευση λάρυγγα
   «Θέλω να πάω σπίτι μου» ήταν οι πρώτες της λέξεις που άρθρωσε γυναίκα από την Καλιφόρνια ύστερα από πρωτοποριακή μέθοδο ταυτόχρονης διπλής μεταμόσχευσης λάρυγγα-τραχείας.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ευρωνότα στη Λιβύη για τους μετανάστες
   Η Λιβύη πρέπει να δώσει εγγυήσεις για τη βελτίωση της προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών στο έδαφός της και να αναγνωρίσει το καθεστώς προστασίας των προσφύγων, προτού το Ευρωκοινοβούλιο δώσει το πράσινο φως για μια μελλοντική συμφωνία συνεργασίας με την Τρίπολη, τονίζεται σε σχετική σύσταση προς το Συμβούλιο της Ε.Ε., που ενέκρινε χθες η Ολομέλεια.
  • Δηλητήριο στη φλέβα...
   «Οταν πίνει μια γυναίκα / κι όταν παραφέρεται / μην τηνε παρεξηγείτε / πώς πονάει δεν ξέρετε», έγραφε ο Πυθαγόρας.