Έντυπη Έκδοση

SIEMENS: ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ

Κραυγές και ψίθυροι για τη Siemens

Βερελής: Εξωθεσμικά κέντρα
Αθώοι του αίματος δηλώνουν και οι 15 πολιτικοί που, σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens. Με δηλώσεις τους σε έντονο ύφος αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη, ενώ τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής υπερασπίζονται πιο ήπια τις επιλογές τους.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Πόρισμα Siemens

  • Σημίτης κατά Ν.Δ. για «απόπειρα παραπλάνησης»
   Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων «με στοιχεία ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή» κατηγορεί ο Κώστας Σημίτης τη Ν.Δ., με αφορμή την απόφαση των βουλευτών της στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβουν το όνομά του στο πόρισμά τους.
  • Ν.Δ: Θα ζητήσει να γίνει έρευνα για όλους
   Λίγες μόνο ώρες μετά τη γνωστοποίηση της πρότασης των κομμάτων της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, η Ν.Δ. φάνηκε πως μεταβάλλει στάση καταδεικνύοντας επί της ουσίας το ρευστό κλίμα που επικρατεί εντός της παράταξης.
  • ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΖΙΜΕΝΣ * ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΛΕΕΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ Μαζί στο κάδρο της αναξιοπιστίας
   Προβληματισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα της εξεταστικής για τη Siemens, καθώς τα πορίσματα δεν αξιολογούνται ως αποκαλυπτικά ποινικών ευθυνών. Παράλληλα, κυρίαρχη είναι η άποψη ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ, αν και ανακίνησε το θέμα με στόχο την εξεύρεση της αλήθειας, τελικά μπήκε κι αυτό στο ίδιο κάδρο με τη Ν.Δ. χωρίς να μπορεί να πείσει ότι την αναζητά με αξιοπιστία.
  • Εκτός ελέγχου από το Ευρωκοινοβούλιο μένουν οι υπουργοί
   Θεσμική εκτροπή από τον Κοινοτικό Κανονισμό χαρακτηρίζεται η παρασκηνιακή «συμμαχία» που έχει συνάψει ο συντηρητικός και φανατικός αντικομμουνιστής πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Γερζί Μπούζεκ, με το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., ώστε το τελευταίο να μείνει στο απυρόβλητο του ελέγχου που ασκεί το Ευρωκοινοβούλιο.
 • Δημόσια διαβούλευση

  • ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ Βροχή καυστικών σχολίων για την ευθύνη υπουργών
   Καυστικά τα σχόλια για τις σκιές που αφήνουν τα σκάνδαλα στην πολιτική ζωή της χώρας Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι ενώ η δημόσια διαβούλευση (στο opengov.gr) για τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στο νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών ξεκίνησε μόλις την Πέμπτη, από το πρωί της Παρασκευής είχαν αρχίσει να πυκνώνουν τα σχόλια των πολιτών, στην πλειονότητά τους καυστικά και διατυπωμένα με σκληρή γλώσσα.
 • Αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους

  • ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Νέος γύρος στο παιχνίδι «καλός και κακός Γερμανός»
   Κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσαν χθες τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων με δηλώσεις ζήτησε κάτι τέτοιο να γίνει τώρα.
  • ΧΕΡΜΑΝ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΪ Η Ελλάδα άργησε...
   Δεν άργησε η Ευρωπαϊκή Ενωση να πάρει μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά η ίδια η κυβέρνηση Παπανδρέου καθυστέρησε να υποβάλει το σχετικό αίτημα στις Βρυξέλλες.
 • Κάρτα του πολίτη

  • Χωρίς barcode η «κάρτα του πολίτη»
   Την απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων στην «κάρτα του πολίτη» -με τη συμβολή και της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής- εγγυήθηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Παπανδρέου: Πρώτα η φοροδιαφυγή, ύστερα μείωση φόρων
   Χρονιά των αλλαγών και των μεγάλων τομών θα είναι το 2011, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, καλώντας την επιχειρηματική κοινότητα να συμβάλει σε αυτό.