Έντυπη Έκδοση

Βάσεις των ΗΠΑ απειλεί να χτυπήσει η Β. Κορέα

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, με τελευταίο επεισόδιο τη χθεσινή απειλή της Βόρειας Κορέας να χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία και το Γκουάμ, ως απάντηση στη συμμετοχή αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ουάσιγκτον-Σεούλ στη Νότια Κορέα.

«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η βάση Αντερσεν της αμερικανικής αεροπορίας στο Γκουάμ, απ' όπου απογειώνονται τα Β-52, και οι ναυτικές τους βάσεις στην Ιαπωνία βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ικανοτήτων μας για πλήγματα ακριβείας», δήλωσε εκπρόσωπος της ανώτατης διοίκησης του βορειοκορεατικού στρατού. Η Πιονγκγιάνγκ έθεσε παράλληλα το στρατό της και τον πληθυσμό της σε επιφυλακή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί Β-52 (ικανά να φέρουν συμβατικά ή πυρηνικά όπλα) στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη σύμμαχο των ΗΠΑ, Νότια Κορέα, αλλά αυτή τη φορά φρόντισε να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Πιονγκγιάνγκ η οποία έχει απειλήσει το τελευταίο διάστημα με πυρηνικό πλήγμα τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Νότια Κορέα. Η ένταση πυροδοτήθηκε από την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον της.

Οσον αφορά την προχθεσινή κυβερνοεπίθεση εναντίον νοτιοκορεατικών τραπεζών και τηλεοπτικών σταθμών, η Σεούλ ανακοίνωσε ότι η επίθεση ξεκίνησε από μια διεύθυνση ΙΡ στην Κίνα. Οι υποψίες παραμένουν ωστόσο εστιασμένες στη Βόρεια Κορέα, οι χάκερ της οποίας χρησιμοποιούν συχνά κινεζικές ΙΡ.

(ΠΗΓΕΣ: ΓΑΛΛΙΚΟ - ΑΣ.ΠΡΕΣ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βόρεια Κορέα
Για το ίδιο θέμα
Κίνδυνος ανάφλεξης στην κορεατική χερσόνησο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Λουξεμβούργο
Οι σκάφες και τα... στεγνοκαθαριστήρια
Κουρδικό
«Να σιγήσουν τα όπλα, να μιλήσουν οι ιδέες»
Βιοτεχνολογία
«Ακολουθήστε το πάθος σας»
Ιταλία
Αλλιώς φαντάζονται την ιταλική κυβέρνηση Μπερσάνι, Γκρίλο και Μπερλουσκόνι
Συρία
Βρετανία: Νέα Βοσνία θα γίνει η Συρία
Παλαιστίνη
Ομπάμα: Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν το δικό τους κράτος
Βόρεια Κορέα
Βάσεις των ΗΠΑ απειλεί να χτυπήσει η Β. Κορέα