Έντυπη Έκδοση

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Εξέγερση για άσυλο

Οι μετανάστες έχουν ανεβεί στις σκεπές των εγκαταστάσεων στο κέντρο κράτησης Βίλαγουντ, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεών τους για άσυλο (φωτ. Ass. Press)
Αιτούντες άσυλο πυρπόλησαν εννέα κτίρια και βύθισαν σε χαοτική κατάσταση ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αυστραλία, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των αιτήσεών τους.

Πλήρες θέμα...

 • Λιβύη

  • ΛΙΒΥΗ ΑΝ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΜΙΣΡΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, Ο ΟΗΕ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Προς χερσαίο αδιέξοδο οι σύμμαχοι
   Από τοίχο σε τοίχο κι από στενό σε στενό αμύνονται αντικαθεστωτικοί στη μαρτυρική Μισράτα (φωτ. Reuters) Η αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ανθρωπιστική βοήθεια υποστηρίζει η επικεφαλής των προγραμμάτων αρωγής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Βάλερι Εϊμος, ενώ συνεχίζονταν οι άγριες μάχες στη δυτική Λιβύη με τους εξεγερμένους αντάρτες να πετυχαίνουν μικρή στρατιωτική νίκη εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.
 • Συνέντευξη: Γιώργος Παληκαράς

  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ Απεικόνιση καρκίνου του μαστού
   Ο Γιώργος Παληκαράς είναι ο ιδρυτής της εταιρείας MediWiSe Ltd, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό μαστογράφο με μια συσκευή απεικόνισης μέσω μικροκυμάτων Μια προσωπική ιστορία τον ώθησε να δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνικών για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Με σπουδές στις επιστήμες των Ψηφιακών Συστήματων, των Μετα-υλικών και του Ηλεκτρομαγνητισμού, και το πρώτο βραβείο της STARTENT (Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας) ο επιστήμονας Γιώργος Παληκαράς και οι συνεργάτες του στη MediWiSe είναι πολύ κοντά στη δημιουργία συσκευής απεικόνισης μέσω μικροκυμάτων, με «πολλά συν», που οραματίζονται να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό μαστογράφο.
 • Ιαπωνία

  • Η «ΕΠΕΛΑΣΗ» ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ Ρακοσυλλέκτες στο βιος τους
   Κάτοικοι της περιοχής στη ζώνη των 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα επιδόθηκαν σ' έναν παράδοξο αγώνα δρόμου να πάρουν από τα σπίτια τους όσα υπάρχοντα μπορούσαν προτού τεθεί επισήμως σε εφαρμογή απόφαση της κυβέρνησης που επιβάλλει νομικά την απαγόρευση εισόδου.
 • Ε.Ε.

 • Προειδοποίηση ΠΟΕ

 • Άλλες ειδήσεις

  • Συρία: ο Ασαντ επικύρωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
   Ενώ χριστιανοί και μουσουλμάνοι Σύροι αντικαθεστωτικοί καλούσαν χθες σε πανεθνικές «συγκεντρώσεις της Μεγάλης Παρασκευής», η κρατική τηλεόραση μετέδιδε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ επικύρωσε το νόμο με τον οποίο αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.
  • Πορτογαλία: η «εκδίκηση» του Ζοζέ Σόκρατες
   Μπροστά στις δημοσκοπήσεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, έξι εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.
  • Μαλαισία: στρατόπεδο αντρικής συμπεριφοράς
   Εξοργισμένες οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μαλαισία, με την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει «στρατόπεδο ανδρικής συμπεριφοράς», για τη... μεταστροφή νεαρών αγοριών με θηλυπρεπή συμπεριφορά.
  • Προσδόκιμο ζωής: πάμε για κατοστάρι με κορμί 50άρη!
   Με τα στατιστικά να μιλούν για πληθυσμό που θα αγγίξει τα 7 δισ. στο τέλος του 2011, ενώ αυξάνεται συνεχώς το προσδόκιμο υγιούς ζωής, ο αναπτυγμένος κόσμος πρέπει να υιοθετήσει ριζοσπαστική σκέψη για να αντιμετωπίσει σειρά κοινωνικών θεμάτων που ήδη αναδύονται.
  • Υπολύομαι και τρέχω
   Η σχέση μας με το έδαφος είχε πάντα ενδιάμεσο. Το πέλμα μας έχασε την αρχέγονη αίσθηση που η επαφή με το χώμα, την πέτρα, τα χόρτα και τη λάσπη χαρίζει.