Έντυπη Έκδοση

Στόχος: δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, αρχιτέκτονες, λογιστές

Πιέζει η Ε.Ε. για νέες αλλαγές στα κλειστά

Περίπου 350 επαγγέλματα, που ποτέ δεν κατονόμασε ακριβώς, υποχρεώνεται να ελευθερώσει η κυβέρνηση...
Η Κομισιόν αμφισβητεί την επάρκεια των αλλαγών στο καθεστώς άσκησης του επαγγέλματος δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ορκωτών λογιστών και πάνω από 350 άλλων επιτηδευματιών, που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο. Πιέζει μάλιστα την κυβέρνηση για νέες παρεμβάσεις. Κοινοτικά στελέχη θεωρούν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο δεν ικανοποιεί όλους τους όρους που θέτει ρητά το Μνημόνιο, όπως είναι η κατάργηση ελάχιστων αμοιβών στα 5 «κραταιά» επαγγέλματα. Επίσης εκτιμά ότι αργούν πάρα πολύ οι εκατοντάδες νομοθετικές προσαρμογές για την απελευθέρωση των περίπου 350 κλάδων, που ακόμη δεν έχουν κατονομαστεί, και απαιτούν συντονισμό όλων των υπουργείων. Κρίσιμες διαπραγματεύσεις διεξάγει η κυβέρνηση για να αποφύγει αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανοίξουν άλλο ένα μέτωπο, με κλάδους οι οποίοι έχουν ισχυρά πολιτικά ερείσματα, την ώρα που θα ανακοινώνονται τα νέα εισπρακτικά μέτρα.

Πλήρες θέμα...

 • Αναδιάρθρωση

  • ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ Οι αγορές προεξοφλούν την αναδιάρθρωση
   Η διαχείριση του ελληνικού χρέους και η στάση της Ε.Ε. επηρεάζει αποφάσεις σε όλο τον κόσμο. Η φωτ. από τη Νέα Υόρκη (ΑΡ) Οι αγορές προεξοφλούν ότι η χώρα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους πριν από τα μέσα του 2013, παρά τις διαψεύσεις από τον υπουργό Οικονομικών και κοινοτικούς αξιωματούχους, ενώ πιο πιθανό σενάριο θεωρείται η επιμήκυνση της αποπληρωμής των ομολόγων σε εθελοντική βάση, σύμφωνα με οικονομολόγους ξένων οίκων.
  • Εκόνομιστ: Πρότυπο λύσης τα ομόλογα α λα Μπρέιντι
   Σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με πρότυπο το σχέδιο Μπρέιντι (Brady) της Λατ. Αμερικής στα τέλη του '80, καλεί την Ευρώπη να προχωρήσει το γνωστό περιοδικό «Εκόνομιστ».
 • Εκκλησιαστικά ακίνητα

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ζητούν fast track για «ιερά» ακίνητα
   Μονή Πεντέλης. Διατηρεί αυθαίρετα και ζητάει να ανοίξει πάλι το λατομείο Το αίτημα για την αποδέσμευση εκκλησιαστικών ακινήτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα στη συνάντηση που θα έχει αμέσως μετά το Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
 • Νέα Δημοκρατία

  • Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ «Ξέχασαν» το ΠΑΣΟΚ, σκοτώνονται μεταξύ τους
   Σε μια στιγμή που ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση στριμώχνεται από τα πιεστικά και καταστροφικά σενάρια της αναδιάρθρωσης και κρατάει στα χέρια της τις καυτές πατάτες του Παπακωνσταντίνου, με το υπεραισιόδοξο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη και πάει λέγοντας, η Ν.Δ. ανοίγει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.
 • Παραχωρείται στο δήμο

 • Άλλες ειδήσεις

  • Αύριο η «Κ.Ε.», την Τρίτη η «Ε»
   Η «Ε» θα κυκλοφορήσει πάλι την Τρίτη. Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» θα κυκλοφορήσει αύριο. Καλή Ανάσταση.
  • ΚΚΕ: Υποκριτικές οι επικρίσεις για τη ΓΕΝΟΠ
   «Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της», σχολίασε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
  • ΣΥΝ: Οδεύουν στη χρεοκοπία
   «Η κυβέρνηση είναι η υπεύθυνη της σημερινής πορείας προς τη χρεοκοπία και αυτή πρέπει να πληρώσει για τις επιλογές της», σύμφωνα με σχόλιο του ΣΥΝ.
  • ΔΗΜΑΡ: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση
   «Η αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ένα ανώνυμο e-mail στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων καταδεικνύει το κλίμα αστάθειας της ελληνικής οικονομίας», σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ.
  • ΠΑΣΟΚ προς ... κυβέρνηση: Στηρίξτε την ΕΛΒΟ
   Στήριξη από την κυβέρνηση στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, ζητάει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.