Έντυπη Έκδοση

«Τρεις μέρες ζωής» για τον απεργό πείνας και δίψας

Σε απεργία πείνας και δίψας εδώ και πέντε μέρες ο κρατούμενος Νίκος Κουνταρδάς θα έραβε χθες το στόμα του, όπως δήλωσε τηλεφωνικώς στην «Ε».

Σήμα κινδύνου για τη ζωή του εκπέμπει ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης:

«Επειγόντως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα για την προστασία της ζωής του, διότι έχουμε μια περίπτωση απεργίας πείνας πολύ σοβαρή. Για λόγους ισορροπίας και προστασίας της ζωής του κρατουμένου πρέπει να τροποποιηθούν οι όροι κράτησής του και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ώστε να υποβληθεί στις κατάλληλες ιατρικές φροντίδες, διότι δεν νομίζω ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την έκδοση εντάλματος συλλήψεώς του, λόγω παραβιάσεως μία μόνο φορά του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του».

Ο 31χρονος κρατούμενος που κατηγορείται για εμπρησμό τράπεζας στη Θράκη στις 4/10/2007, κρατείται λόγω παραβιάσεως των περιοριστικών όρων, ενώ εκκρεμεί και η δίκη του για την υπόθεση Πολυζωγόπουλου, για την οποία είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για 17 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι γιατροί πριν από λίγο, στην απογευματινή εξέταση, μου έδωσαν το πολύ τρεις μέρες ζωής ακόμα», μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Θα το πάω μέχρι τέλους, γιατί θεωρώ ότι η ζωή που δεν είναι ελεύθερη δεν είναι άξια να τη ζεις. Τώρα που θα κλείσουμε το τηλέφωνο θα ράψω το στόμα μου για να μη βρεθεί κανένας να αμφισβητήσει τον δίκαιο αγώνα μου».

Γιατί προσέφυγες σε αυτήν την ακραία κίνηση;

«Πρέπει από την πλευρά μου να απαντήσω αποφασιστικά σε αυτό το σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από τη μεριά του παρακράτους της νέας δικτατορίας.

»Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το "παρών" στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το "παρών" γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει "παρών". Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Αμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν'. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω». (Σημειώνεται ότι υπάρχει παρέμβασή του στο ράδιο ριβόλτ στο ιντιμίντια).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού
Με αφαλάτωση θα ξεδιψάσουν 4 νησιά μας
Aσυλία πολιτικών προσώπων
Πάμε για ευρω-ρόμπες με την ασυλία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Λαϊκή Θέληση»: Εμείς τη βόμβα κατά Τρεπεκλή
Εκκλησία της Ελλάδος
Στα δύο η Μητρόπολη Αττικής
Ηλεία
Με τις ευλογίες μητροπολίτη χτίζουν αυθαίρετο στο δρυοδάσος της Φολόης
Ηράκλειο
Ψάχνουν το κίνητρο της απαγωγής-θανάτου
Θήβα
Θάνατος φαντάρου στις ράγες
Περιβάλλον
Ενεργειακή επανάσταση με οδηγό τις ανανεώσιμες πηγές
Οι μαθητές μετρούν τη ρύπανση που προκαλούν τα σχολεία
Ρεύμα... Καλαμάτας από την ταράτσα ενός σχολείου
Ενστάσεις Σουφλιά για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη
Ρατσισμός
Ρατσισμός χωρίς ιερό και όσιο
«Βεντέτα» Ελλήνων και Βουλγάρων στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης
Συμβούλιο της Επικρατείας
Οι ημιυπαίθριοι και η ρύθμιση για νομιμοποίηση
Άλλες ειδήσεις
Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στο πάρκο Ν. Ψυχικού
«Τρεις μέρες ζωής» για τον απεργό πείνας και δίψας
Κάηκε με μολότοφ ο Βερόπουλος
Ψύλλοι στα θρανία