Έντυπη Έκδοση

Τα «θα» του Μεσοπρόθεσμου

Την ατζέντα του χαρτοφυλακίου τους άνοιξαν χθες αρκετοί από τους υπουργούς, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινοβουλευτικό σώμα για τις προτεραιότητές τους...

Ειδικότερα:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου ανήγγειλε ότι εκείνοι που θα επαναπατρίσουν οικειοθελώς τις καταθέσεις τους, θα τύχουν ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε ριζικές αλλαγές σ' όλο το πλέγμα των τριών εξουσιών και άμεση νομοθετική ρύθμιση για τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, εξήγγειλε τη δημιουργία έκτακτου προγράμματος χρηματοδότησης της ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επίσης ότι μέσα στο β' εξάμηνο του 2011 θα συσταθεί δημόσια επενδυτική τράπεζα, που θα δώσει πνοή στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης έθεσε ως επείγουσα προτεραιότητα την αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Οπως εξήγησε, η επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα προσαρμόσει το υφιστάμενο πλαίσιο στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, προκειμένου να μπορεί να διενεργείται δημοψήφισμα όχι μόνο για θέματα «μείζονος εθνικής σημασίας» όπως ισχύει έως σήμερα, αλλά και για νομοσχέδια που έχουν μεν ψηφιστεί, αλλά απαιτούν και την κρίση των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι δέχθηκε χθες απειλητική επιστολή από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας για τις τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «όποιος προσπαθήσει να κατατρομοκρατήσει άλλη φορά τους υπαλλήλους του υπουργείου θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πόλεμο από αυτόν που θέλει να προκαλέσει».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες την αυθαίρετη δόμηση. «Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε την ανέγερση νέων και να κατεδαφίσουμε αυτά που βρίσκονται στο αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις». Για την ενέργεια, ο κ. Παπακωσταντίνου είπε ότι θα προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο στις κρίσιμες υποδομές της χώρας. Σ' ό,τι αφορά τέλος τα σκουπίδια, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην Κερατέα και δήλωσε γενικόλογα ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης έθεσε ως προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. Σ' ό,τι αφορά το Σκοπιανό, έθεσε ως καθοριστική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, επαναλαμβάνοντας την ελληνική πρόταση για γεωγραφικό προσανατολισμό και χρήση έναντι όλων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Κυβέρνηση
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Στοιχήθηκαν και οι διαφωνούντες
Μέχρι 30 Ιουνίου η ψήφιση Μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου
Για το ίδιο θέμα
Συναινετικοί στον εκβιασμό
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Συναινετικοί στον εκβιασμό
Ψήφος εμπιστοσύνης με τα κουκιά μετρημένα
Η δόση έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης
Στη Βουλή οι δικογραφίες για ΑΓΡΟΓΗ-ΕΟΤ
Κυβέρνηση
Τα «θα» του Μεσοπρόθεσμου
Στοιχήθηκαν και οι διαφωνούντες
Μέχρι 30 Ιουνίου η ψήφιση Μεσοπρόθεσμου και εφαρμοστικού νόμου
Οικονομική κρίση
Ολοι φοβούνται το πέταγμα της ελληνικής πεταλούδας
Αναπόφευκτη η νέα στήριξη της Ελλάδας
Ευρωζώνη
Μπαρόζο: Το «ναι» φέρνει κονδύλια από το ΕΣΠΑ
Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εξάγει τον... ήλιο της
Συμβούλιο της Επικρατείας
Συνταγματικό το Μνημόνιο αποφάσισε το ΣτΕ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέους φόρους - δημοτικά τέλη βλέπει η ΚΕΔΚΕ
ΠΑΣΟΚ
Σχολιασμός κυβερνητικού εκπρόσωπου
Νέα Δημοκρατία
Μπαράζ γερμανικών επιθέσεων σε Σαμαρά
Αριστερά
Κατά, ΚΚΕ-ΣΥΝ
Δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα Ν.Δ. σε 2 δημοσκοπήσεις
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Δυσαρέσκεια αξιωματικών και αποστράτων για Μπεγλίτη
Υπουργείο Οικονομικών
Με περιτύλιγμα συναίνεσης και κοινωνική κορδέλα
Άλλες ειδήσεις
Διαγραφή χρέους
Καμπανάκι για εξωτερική πολιτική