Έντυπη Έκδοση

«Και στη Γαλλία θα βγούμε σύντομα στις πλατείες»

«Η ενωμένη Ευρώπη μπορεί και πρέπει να σας βοηθήσει - βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο και είναι καιρός πια η Ευρωπαϊκή Ενωση να αντιμετωπίζει τα προβλήματα μιας χώρας από κοινού».

«Καλά κάνουν οι Ελληνες και διαμαρτύρονται» λένε οι Nicole, Frederick και Joel από τη Γαλλία «Καλά κάνουν οι Ελληνες και διαμαρτύρονται» λένε οι Nicole, Frederick και Joel από τη Γαλλία Στην ηλιόλουστη πλατεία Συντάγματος, ο Μορίς και η Μονίκ Σεβαλιέ από τη Λιόν πιστεύουν πως υπάρχει λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας και πως αυτή αφορά όλους τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Το ζευγάρι από τη Γαλλία πέρασε 12 ημέρες στην Πάρο και στην Αθήνα. «Γνωρίζαμε πριν έρθουμε το τι συνέβαινε στις πλατείες των πόλεων της χώρας σας και το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό», λένε. «Είναι κρίμα να πληρώνουν οι περισσότεροι τα λάθη μιας μικρής αλλά πολύ ισχυρής ελίτ λίγων, υπερβολικά πλούσιων ανθρώπων», προσθέτουν.

«Μολονότι στην Ελλάδα είδαμε περισσότερα γιοτ απ' ό,τι στη Γαλλία, γνωρίζουμε πολύ καλά -και το είδαμε όπου πήγαμε- πως είστε σκληρά εργαζόμενος λαός, όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι». «Αν και γνώμη μας είναι πως θα έπρεπε να δώσετε περισσότερη προσοχή στην τουριστική σας βιομηχανία, να κόψετε παράλληλα τις στρατιωτικές δαπάνες και ας βγάλετε περισσότερα, πιο γρήγορα», συμπληρώνουν με χιούμορ, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της ευχάριστης διαμονής τους στην Ελλάδα.

Οι Σεβαλιέ πιστεύουν πως «έχει ωριμάσει ο χρόνος για να υπάρξει επιτέλους μια κοινή, στο οικονομικό πεδίο τουλάχιστον, ευρωπαϊκή πολιτική, με έναν υπουργό Οικονομικών και κανένα κράτος να μην αφήνεται στην τύχη του».

Ενώ μιλάμε με τους Γάλλους τουρίστες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μια παρέα Αθηναίων σταματούν για λίγο και εκτοξεύουν τα δικά τους... γαλλικά στους Ελληνες βουλευτές, χειρονομώντας ταυτόχρονα προς τη Βουλή.

Για τους Νικόλ και Φρεντερίκ, «πολύ καλά κάνουν οι Ελληνες και διαμαρτύρονται - στη Γαλλία ακόμη δεν υπάρχει κίνημα αυτού του μεγέθους, αλλά η ανεργία και η ακρίβεια αναπόφευκτα θα βγάλουν τους πολίτες στις πλατείες, πολύ σύντομα».

Για τον Εντουαρντ, καπετάνιο πλοίου από το Κέρσον της Ουκρανίας, «η ενωμένη Ευρώπη οφείλει να στηρίξει την Ελλάδα - αυτό το νόημα έχει η Ενωση, ζούμε όλοι στην ίδια ήπειρο και μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα», τονίζει. «Τη στιγμή που η χώρα σας έχει φθάσει σε αυτό το επίπεδο -βιοτικό και οικονομικό- δεν πρέπει να μείνει μόνη», λέει.

Ο Εντι επισκέπτεται με τη σύζυγό του Σβετλάνα και την κόρη τους Χριστίνα την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το μόνο αρνητικό που παρατηρεί είναι οι «τσιμπημένες» τιμές κάποιων προϊόντων. Κάτι που επισήμαναν και οι Γάλλοι τουρίστες είτε ήταν από τη Λιόν ή τη Μασσαλία είτε από το Παρίσι. «Τιμές Γαλλίας», όπως χαρακτηριστικά μας είπαν. Πού να 'ξεραν για τους μισθούς Ελλάδας...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Γαλλία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης
Απτόητοι συνεχίζουν οι Σπαρτιάτες
Φωνές έξω από του Βενιζέλου
«Απελπισμένοι, προδομένοι και συκοφαντημένοι»
Για το ίδιο θέμα
Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης
Απτόητοι συνεχίζουν οι Σπαρτιάτες
Φωνές έξω από του Βενιζέλου
«Και στη Γαλλία θα βγούμε σύντομα στις πλατείες»
«Απελπισμένοι, προδομένοι και συκοφαντημένοι»
Ανεργία
Οι άνεργοι συνασπίζονται
Πολεοδομία
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Οι ημιυπαίθριοι έφτασαν το 1 εκατομμύριο
Αναπλάσεις σε 4 περιοχές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αύριο η δίκη για το Ελληνικό
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες
«Φούσκα τα ομόλογα που έσκασαν» καταθέτει η πρώην ασφαλίστρια
Γραφειοκρατική ΦαΠΑ σε Λιβανέζο
Εκπαίδευση
Ράβει, κόβει την Παιδεία στη μέση
Δήλωσε Ιατρική αντί Πολυτεχνείου, λόγω ανεργίας
Θέματα ζώων
Καταφύγια για τα όρνεα
Υγεία
Ο Λοβέρδος θέλει μαχαίρι - εξπρές
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Στο Αυτόφωρο για απόδραση κρατουμένου
Μπήκαν στην Πτέρυγα Μάχης για να ξεφύγουν
«ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»
Η «ΔΩΔΩΝΗ» άρχισε να πληρώνει
Δήμος Θεσσαλονίκης
Μαχαίρι στις υπερωρίες - «μαϊμού»
ΠΥΡΚΑΛ
Στη Βουλή οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ
Υπουργείο Παιδείας
Σε ένα φλασάκι όλη η Εθνική Βιβλιοθήκη
Οικολογία
Βοήθεια από Οικολόγους Πράσινους
Απεξάρτηση
18 ΑΝΩ: η ουσία είναι η θεραπεία
Άλλες ειδήσεις
Με κίνημα αντίδρασης απάντησαν στις αυξήσεις οι Ιταλοί το 1974