Έντυπη Έκδοση

Αποσύρεται η ρουσφετολογική διάταξη

Αποσύρεται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στον Γιάννη Παπαθανασίου και τον εκάστοτε υπουργό να μοιράζει φρέσκο δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες σε πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησιαστικά ιδρύματα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που έχουν πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς ή κοινωφελείς σκοπούς.

Μετά την αποκάλυψη της «Ε» ότι εισάγεται η σχετική διάταξη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, όπως αυτό για τη φορολόγηση των σκαφών, επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και αποφάσισαν να αποσυρθεί η διάταξη από το σ/ν που επρόκειτο να συζητηθεί χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να επαναδιατυπωθεί για να γίνει σαφέστερη. Για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι ανοίγεται νέος ειδικός λογαριασμός για αδιαφανείς ρουσφετολογικές επιχορηγήσεις των απανταχού πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων ή της ενίσχυσης ενοριακών εκκλησιών για την αναστήλωση καμπαναριών, όπως συνέβαινε χρόνια ολόκληρα.

Η πρόθεση του υπουργού Οικονομίας δεν ήταν να υποκαταστήσει το ΥΠΠΟ και το ΥΠΕΧΩΔΕ, επιχορηγώντας περίπου οτιδήποτε πετάει και κολυμπάει, όπως φαινόταν στη διάταξη αυτή, έλεγαν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Ηθελε απλώς να έχει τη δυνατότητα να διαθέτει τα αδιάθετα κέρδη από τα κρατικά λαχεία, τα οποία ανέρχονται σε 150-200.000 ευρώ. Μακάρι τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν σε σοβαρά έργα πολιτισμού, γιατί τρύπες ανοικτές υπάρχουν πολλές. Ο υπουργός Πολιτισμού γνωρίζει μερικές.

Μήπως θα πρέπει να ζητήσει να πληρωθούν με αυτά κάποιοι από τους ωρομίσθιους υπαλλήλους που εστάλησαν το χειμώνα από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟ στις Εφορείες Αρχαιοτήτων όλης της χώρας, με την υπόσχεση ότι η μισθοδοσία τους θα καλυφθεί από έξτρα κονδύλια, ενώ προ ημερών οι έφοροι πληροφορήθηκαν ότι πρέπει να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λεφτά να τους πληρώσουν από τον κρατικό προϋπολογισμό; Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Κοινοτικά κονδύλια & επιδοτήσεις
Υπουργείο Πολιτισμού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ενα τραγούδι απ' το Μάλι
Ενθουσιασμός νεοφώτιστου
Η Αθήνα -επιτέλους!- υποδέχεται τον Χουάν-Ντιέγκο Φλόρες
Επιχορηγήσεις
Αποσύρεται η ρουσφετολογική διάταξη
Κωνσταντίνος Ρήγος
«Σήμερα τα πάντα στον χορό έχουν τελειώσει»
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αριστουργήματα από κεχριμπάρι
Εκθεση
Εικαστικό ημερολόγιο διακοπών
Αρχιτεκτονική
Γνώριμα αλλά άγνωστα κτίρια ανάμεσά μας
Θέατρο
Καβαλιώτισσα μάνα στην Αθήνα ψάχνει
ΠΟΣΠΕΡΤ
Παράνομη και καταχρηστική η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ
Τηλεόραση
Λιτά γενέθλια Μέγκα