Έντυπη Έκδοση

Παράνομη και καταχρηστική η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ

Εξώδικη δήλωση, πρόσκληση μετά διαμαρτυρίας και επιφυλάξεως απέστειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ στη διοίκηση της ΕΡΤ, στην οποία χαρακτηρίζει «παράνομη και καταχρηστική» τη συμπεριφορά της να μη διαπραγματεύεται μαζί της τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας όλων των εργαζομένων ως συνήθως πλην των δημοσιογράφων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με έγγραφό της έχει αρνηθεί να συζητήσει με την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΣΣΕ του 2009 για όλους τους εργαζόμενους και η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει στο εξώδικό της ότι κάτι τέτοιο «συνιστά και το αδίκημα της απιστίας». Γι' αυτό και καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να το ανακαλέσει και να απέχει από κάθε διαδικασία διαπραγμάτευσης για σύναψη ΕΣΣΕ με άλλον συνδικαλιστικό φορέα πλην της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία θα είναι, όπως σημειώνει, «ούτως ή άλλως παράνομη και ακυρωτέα».

Στο εξώδικό της η ΠΟΣΠΕΡΤ, το οποίο το κοινοποιεί και σε κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, επισημαίνει όσα περί κερδοφορίας (572.000 ευρώ μέχρι τώρα) υποστήριξε ότι έχει η δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρός της Χρ. Παναγόπουλος στη Βουλή όπως και τα περί αύξησης των διαφημιστικών εσόδων (55 εκατ. ευρώ από 23 εκατ. ευρώ το 2004), τονίζοντας ότι την ίδια ώρα με τη συμπεριφορά του καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μηδενικές αυξήσεις εν μέσω κρίσης.

-----------


* Πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στον μη νόμιμο ραδιοσταθμό «Ράδιο Αναγέννηση Blackman». Αιτία, η κατ' εξακολούθηση παράνομη εκπομπή στη συχνότητα 103,1 από τις θέσεις Πυροβολείων και Υμηττού. Η ΕΕΤΤ επέβαλε και σύσταση στην ιδιοκτησία του σταθμού ώστε να προβεί άμεσα στη διακοπή των παράνομων εκπομπών, ενώ παράλληλα θα διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες της αρμοδιότητάς τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ενα τραγούδι απ' το Μάλι
Ενθουσιασμός νεοφώτιστου
Η Αθήνα -επιτέλους!- υποδέχεται τον Χουάν-Ντιέγκο Φλόρες
Επιχορηγήσεις
Αποσύρεται η ρουσφετολογική διάταξη
Κωνσταντίνος Ρήγος
«Σήμερα τα πάντα στον χορό έχουν τελειώσει»
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αριστουργήματα από κεχριμπάρι
Εκθεση
Εικαστικό ημερολόγιο διακοπών
Αρχιτεκτονική
Γνώριμα αλλά άγνωστα κτίρια ανάμεσά μας
Θέατρο
Καβαλιώτισσα μάνα στην Αθήνα ψάχνει
ΠΟΣΠΕΡΤ
Παράνομη και καταχρηστική η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ
Τηλεόραση
Λιτά γενέθλια Μέγκα