Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Χάκεψαν το ΝΑΤΟ οι Anonymous

Η βεντέτα της διεθνούς διαδικτυακής κολεκτίβας των Anonymous με το σύστημα συνεχίζεται. Αφού κατά καιρούς πανηγύρισαν τις νίκες τους με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, μνημονεύοντας ηλεκτρονικές παραβιάσεις, όπως εκείνες σε βάρος της Google, της Sony, της PayPal και της Mastercard και, αφού χάκερ κατηγορούμενοι ως συμμετέχοντες στους Anons έχουν συλληφθεί από την Ιταλία και την Τουρκία μέχρι τη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ (στις 14 του μηνός), διεκδίκησαν άλλη μία νίκη τους, αυτή τη φορά σε βάρος του ΝΑΤΟ.

«Hi ΝΑΤΟ», ανήγγειλαν στο Twitter, «έχουμε και άλλα από τα ωραία σου data», δημοσιοποιώντας και ένα απόρρητο ΝΑΤΟϊκό έγγραφο σε PDF με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2007. Αναφέροντας δε ότι χάκεψαν ΝΑΤΟϊκές βάσεις δεδομένων, από τις οποίες βρίσκονται στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα όγκου ενός gigabyte, εκδήλωσαν και την απροθυμία τους να δημοσιεύσουν το περιεχόμενό τους. «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας», έγραψαν.

Αξιο επισήμανσης το ότι, στα μέσα Ιουλίου, ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Λιν είχε παραδεχτεί ότι χιλιάδες φάκελοι με ευαίσθητα δεδομένα βρέθηκαν στα χέρια αλλοδαπών χάκερ, ύστερα από παραβίαση της ηλεκτρονικής ασφάλειας δεδομένων του Πενταγώνου τον περασμένο Μάρτιο. Εδώ οι Anony- mous ουδεμία σχέση είχαν. Αμερικανοί αξιωματούχοι δημοσιοποιούσαν ανωνύμως ότι υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκονταν χάκερ από τη Ρωσία ή την Κίνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΟΗΕ
«Απειλή, αλλά όχι και τόοσο μεγάλη»
Τουρκία
Για πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα μιλάει η Τουρκία
«Ατλαντίς»
«Χιούστον, αποστολή εξετελέσθη»
"Anonymous"
Χάκεψαν το ΝΑΤΟ οι Anonymous
Ιταλία
Οι πολλές αμαρτίες του Πάπα
Αίγυπτος
Νέο υπουργικό συμβούλιο, νέος εκλογικός νόμος στην Αίγυπτο
Σερβία
Επιχαίρουν Σλοβενία-Κροατία για τη σύλληψη Χάτζιτς
ΗΠΑ
Οσο πλησιάζει η 11/9, τόσο σπέρνουν φόβο
50%-50% πιθανότητες δίνουν στον Ομπάμα
Γερμανία
Στη θάλασσα τα οστά του Ρούντολφ Ες
Άλλες ειδήσεις
Αχρηστα πια τα μολύβια!