Έντυπη Έκδοση

Οσο πλησιάζει η 11/9, τόσο σπέρνουν φόβο

Προειδοποίηση ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης από εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα εν όψει της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου απηύθυνε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προς τις χιλιάδες στρατηγικής σημασίας βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, το υπουργείο απέστειλε την Τρίτη στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις (π.χ. χημικά εργοστάσια, διυλιστήρια πετρελαίου, πυρηνικές εγκαταστάσεις) επείγον μήνυμα, στο οποίο επισημαίνει ότι είναι πιθανόν να έχουν διεισδύσει στους κόλπους τους «βίαιοι εξτρεμιστές» οι οποίοι θα επιχειρήσουν ίσως να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ή κυβερνοεπιθέσεις στο όνομα της Αλ Κάιντα: «Υπό το φως αξιόπιστων πληροφορών που έχουμε στην κατοχή μας (...), είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι οι υποδομές και τα πληροφορικά συστήματα των αμερικανικών εγκαταστάσεων απειλούνται από άτομα που δουλεύουν σ' αυτές».

Η προειδοποίηση βασίζεται σε έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή εναντίον της κατοικίας του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και από τα οποία συνάγεται ότι ο τότε αρχηγός της Αλ Κάιντα σχεδίαζε νέα επίθεση στις ΗΠΑ για να τιμήσει την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. «Ο μόνος τρόπος που σκεφτόταν ο Μπιν Λάντεν για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Αμερικανών ήταν μέσω ενός πλήγματος σε τέτοιου είδους στρατηγικές υποδομές» δήλωσε στο ABC πρώην ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του δικτύου, το υπουργείο δεν έχει γνώση συγκεκριμένων απειλών εναντίον συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Η πληροφορία ότι ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε νέα επίθεση στις ΗΠΑ εν όψει της θλιβερής επετείου δημοσιεύτηκε και στη «Wall Street Journal» στις 14 Ιουλίου. Επικαλούμενη ανώτατους αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραφε ότι στο συγκρότημα του Μπιν Λάντεν βρέθηκαν «σημειώματα επικοινωνίας» αλλά όχι αποδείξεις για επικείμενη υλοποίηση των τρομοκρατικών σχεδίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Διεθνής τρομοκρατία
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
50%-50% πιθανότητες δίνουν στον Ομπάμα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΟΗΕ
«Απειλή, αλλά όχι και τόοσο μεγάλη»
Τουρκία
Για πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα μιλάει η Τουρκία
«Ατλαντίς»
«Χιούστον, αποστολή εξετελέσθη»
"Anonymous"
Χάκεψαν το ΝΑΤΟ οι Anonymous
Ιταλία
Οι πολλές αμαρτίες του Πάπα
Αίγυπτος
Νέο υπουργικό συμβούλιο, νέος εκλογικός νόμος στην Αίγυπτο
Σερβία
Επιχαίρουν Σλοβενία-Κροατία για τη σύλληψη Χάτζιτς
ΗΠΑ
Οσο πλησιάζει η 11/9, τόσο σπέρνουν φόβο
50%-50% πιθανότητες δίνουν στον Ομπάμα
Γερμανία
Στη θάλασσα τα οστά του Ρούντολφ Ες
Άλλες ειδήσεις
Αχρηστα πια τα μολύβια!