Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Οι πολλές αμαρτίες του Πάπα

Αναβίωση ημερών «Καθαρών Χεριών» βλέπει μπροστά, κινδυνολογώντας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, που μέρα με την ημέρα έρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση, εσχάτως από τη διαφοροποίηση της πολιτικής δύναμης που τον στηρίζει για να παραμένει στην κυβέρνηση, της Λέγκας του Βορρά.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέστη οδυνηρή ήττα στη Βουλή, όταν οι αντιπρόσωποι -κατά πλειοψηφία- αποφάσισαν την άρση της ασυλίας τού μέλους τού κόμματός του Αλφόνσο Πάπα, ώστε να δικαστεί για διαφθορά. Καταλυτική ήταν η θετική ψήφος μέρους της Λέγκας.

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για τον Καβαλιέρε. Παρά τη μάχη που έδωσε για να σώσει τον Πάπα, ηττήθηκε. Εξαλλος μετά την ψηφοφορία χτύπησε τη γροθιά του στο έδρανο και άρθρωσε τη λέξη «ντροπή», ισχυριζόμενος ότι όλο το θέμα έχει να κάνει με προσπάθεια των αντιπάλων του να πλήξουν τον ίδιο. Μιλώντας σε συνεργάτες του, εξέφρασε φόβους ότι «οι προληπτικές συλλήψεις πολιτικών θα πολλαπλασιαστούν» και θα ξαναζήσει η Ιταλία το κλίμα του 1992, όταν ο νυν ηγέτης του κόμματος «Ιταλία των Αξιών» Αντόνιο ντι Πιέτρο, ως ανακριτής ηγείτο της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια» που είχε βάλει στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας 100 και πλέον βουλευτές.

«Μασονική στοά»

Ο Πάπα, που αυτοχαρακτηρίστηκε «πολιτικός κρατούμενος», οδηγήθηκε στη φυλακή της Νάπολης μέχρι να σχηματιστεί το κατηγορητήριο. Η εισαγγελία της πόλης συγκέντρωσε στοιχεία που δείχνουν ότι μαζί με δύο αστυνομικούς είχε δημιουργήσει ένα είδος μασονικής στοάς -εξ ου και η υπόθεση αποκαλείται Π4- η οποία συνέλεγε απόρρητες πληροφορίες από δικαστικούς φακέλους και τις πουλούσε στους ενδιαφερομένους -συχνά φίλους από το πολιτικό και οικονομικό στερέωμα- ώστε να προετοιμαστούν και να αποφύγουν τη δίωξη. Λέγεται ότι οι Ιταλοί δικαστές έχουν στα χέρια τους επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλους βουλευτές, όχι απαραίτητα για ανάλογες υποθέσεις, αλλά πάντως για αξιόποινες πράξεις. Ο Τύπος εικάζει ότι ο ασκός του Αιόλου για διώξεις έχει ανοίξει, ενώ βλέπει να ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για άρση της εμπιστοσύνης της Λέγκας προς το κυβερνών κόμμα. Η εικόνα του Μπερλουσκόνι αμαυρώνεται συνεχώς, με τελευταία εξέλιξη στο ατομικό του πορτφόλιο το άνοιγμα εισαγγελικής έρευνας, ύστερα από καταγγελίες ότι ο πρωθυπουργός άσκησε πιέσεις προς την κρατική RAI, προκειμένου να διακόψει πολιτική εκπομπή επικριτική προς τον ίδιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΟΗΕ
«Απειλή, αλλά όχι και τόοσο μεγάλη»
Τουρκία
Για πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα μιλάει η Τουρκία
«Ατλαντίς»
«Χιούστον, αποστολή εξετελέσθη»
"Anonymous"
Χάκεψαν το ΝΑΤΟ οι Anonymous
Ιταλία
Οι πολλές αμαρτίες του Πάπα
Αίγυπτος
Νέο υπουργικό συμβούλιο, νέος εκλογικός νόμος στην Αίγυπτο
Σερβία
Επιχαίρουν Σλοβενία-Κροατία για τη σύλληψη Χάτζιτς
ΗΠΑ
Οσο πλησιάζει η 11/9, τόσο σπέρνουν φόβο
50%-50% πιθανότητες δίνουν στον Ομπάμα
Γερμανία
Στη θάλασσα τα οστά του Ρούντολφ Ες
Άλλες ειδήσεις
Αχρηστα πια τα μολύβια!